forum

Rozrywka i uczucia

Seks za kasę, czy biorąc trzyma się klasę?

1. Administratori 02.03.2010 r. 11:43:59

Pytanie powinno być rozwinięte ? czy płacąc też trzymamy klasę. Badania na rynku obywateli naszego kraju pokazują, że około 1,5% gimnazjalistek przyznało się do sprzedawania swego ciała za pieniądze, a prawie wszystkie spośród ankietowanych dwudziestokilkuletnich prostytutek odpowiedziały, że zaczęły uprawiać seks za pieniądze w wieku 16 ? 17 lat. Obniża się średnia wieku, w którym następuje inicjacja seksualna. Rośnie ilość młodych dziewcząt biorących pieniądze za seks. Traktował o tym film o ?galeriankach?, który zaskoczył rodziców i socjologów. Ci ostatni mówią, że to między innymi skutek rozluźniania się więzi rodzinnych w naszym kraju. Z tym się zdecydowanie zgadzam.

Po tym nie najweselszym początku, chciałbym, żebyśmy zadali sobie pytanie o własną, dojrzałą odpowiedź ? czy poszłabym (także poszedłbym) do łóżka tylko dlatego, że dostanę kasę? Podkreślam ? tylko dlatego. Była już, zdaje się, sonda na mkontakcie, z pytaniem o seks za pieniądze. Dobre kilkadziesiąt procent z Was odpowiedziało, że dopuszcza seks za kasę. Z tym, że bez zdecydowanego określenia ? czy na przykład wzięłabym (wziąłbym) kasę za seks od partnera, z którym utrzymuję luźny lub nawet trwały kontakt? Inaczej brzmi pytanie, czy decyduję się na kasę za seks od obcego, przygodnego partnera, w zasadzie nie mając ochoty na seks? Za to mając wielką ochotę na jakąkolwiek nawet kasę, bo jest mi akurat niezbędna do życia. Różnica może i niewielka, ale jednocześnie może być ogromna, gdyż znam małżeństwa,w których jedno z nich wyraźnie daje do zrozumienia, że zgodzi się tej nocy na seks, ale nie da rady bez ?dopalacza? w postaci stówki. A na odwrót zdarza się tak, że na przykład mąż z podniesionym testosteronem sam proponuje kasę wyjątkowo zmęczonej po ciężkim dniu żonie. Ale żadne z tych małżonków w wymienionych przypadkach nie wzięłoby kasy ani nie zapłaciło kochance albo obcemu przygodnemu.
    Bywa inaczej: w domu nie ma mowy o kasie a na wyjeździe wszystko możliwe. Ale najwięcej na temat do powiedzenia mają pewnie single; bo wolni są i okazji do pokusy więcej. Nieprawda?

Autor: Piotrek P

2. Konto usunięte 02.03.2010 r. 11:53:30

za kase nigdy                
    nawet z electra                

3. Konto usunięte 02.03.2010 r. 11:55:15

W życiu nie zapłacę    

Nie ma takiej opcii
    Choćbym miał być w celibacie do końca życia    

4. Konto usunięte 02.03.2010 r. 15:59:18

Alicja opowiadasz bzdury!!!

5. Konto usunięte 02.03.2010 r. 16:02:51

nie no to mnie rozbawiło

6. Konto usunięte 02.03.2010 r. 16:14:17

że mężczyzna będąc w związku płaci za seks kwiatami itd
    nie zgadzam się z tym gdyż równie dobrze kobieta może kupić mężczyźnie kwiaty i czy wtedy zrobi to dla seksu?
    czy może dlatego że kocha tego mężczyznę?
    i mężczyzna też kupi kobiecie kwiaty dlatego że ją kocha.

7. Konto usunięte 02.03.2010 r. 16:22:05

i Alicja usunęła swą wypowiedź,dlaczego?

8. Smukon 02.03.2010 r. 19:55:15

pewnie ta alicja była fikcją, podpuchą   uśmiechnięty   Albo kobietą, która w związku czuje się jak **cenzura**   uśmiechnięty  

9. Smukon 02.03.2010 r. 19:57:08

Piotrek, początek nie najweselszy, ale na tyle wesoły, by otworzyć pikantny wątek, prawda?    

10. Konto usunięte 02.03.2010 r. 20:49:38

nie poszła bym za kase do łozka nie sprzedała bym swojego ciała, mam godnosc i takie zaproponowanie mi oferty poprostu mnie uraza. jestem bezcenna i mogłabym mieszkac na ulicy i nie miec nidz do jedzenia a taka mysl by mi do głowy nie przyszła. powiem wiecej - miała kiedys akcje ze zaproponowano mi sex za kase i zebym pracowała w burdelu-to było ponizajace odmowiłam bez wahania, skutki były takie ze grozono mi wjazdem na chate i zdemolowano mi meble ktore zakupiłam i stały przed blokiem.

11. Smukon 02.03.2010 r. 21:16:50

czyli znaliście się z tymi złoczyńcami?

12. Konto usunięte 02.03.2010 r. 21:21:13

nie znałam ich oni byli ochroniazami ..zreszta jak mogłam ich znac jak z takimi ludzmi sie nie zadaje ...ale wspomnienia sa nie miłe bo to odbywało sie na oczach moich znajomych nie zawsze ale czesto

13. Konto usunięte 02.03.2010 r. 21:24:09

dejna to przykre strasznie jest        

14. Konto usunięte 02.03.2010 r. 21:27:17

oj stiv     nie smutaj czasmi lepiej cos wykrztusic niz trzymac to tyle czasu w sobie

15. Smukon 02.03.2010 r. 21:30:46

nie zakładam, że zadajesz się z takimi, ale z różnymi ludźmi życie krzyżuje nam drogi... Moja koleżanka z dzieciństwa, np. wyrosła na dziwkę, a kilku znajomych chłopaków z osiedla wyrosło na bandziorów... Niestety i tak bywa...   uśmiechnięty  

16. Konto usunięte 02.03.2010 r. 21:31:11

no nie bede...ale przykre ze ci sie to przytrafiło            

17. Smukon 02.03.2010 r. 21:31:27

to wyżej miał być nie uśmieszek   uśmiechnięty  

18. Konto usunięte 02.03.2010 r. 21:33:38

wiec jak słysze lub ktos mi pisze na priv to czuje sie fatalnie

19. Smukon 02.03.2010 r. 21:38:33

dlaczego? Pogardliwie zignoruj takiego śmiecia.   uśmiechnięty  

20. Konto usunięte 02.03.2010 r. 21:40:23

ignoruje nie odpisuje   uśmiechnięty  

21. Smukon 02.03.2010 r. 21:52:20

ok     uśmiechnięty  

22. Konto usunięte 02.03.2010 r. 21:55:08

nie wdaje sie w zadne takiego typu rozmowy odrazu usuwam i zapominam

23. Smukon 02.03.2010 r. 22:12:54

No to Deja, pozdrawiam Cię piosenką na temat banalny, jak świat, ale wciąż aktualny i piękny   uśmiechnięty  
    http://www.youtube.com/watch?v=C_8o0tD_X08

24. Konto usunięte 02.03.2010 r. 22:15:31

uśmiechnięty   dziekuje bardzo to miłe zaskoczyłes mnie    

25. SEXYMENYO 03.03.2010 r. 02:43:20

SEKS ZA KASE TO GŁUPOTA

26. Konto usunięte 03.03.2010 r. 20:07:38

"Po tym nie najweselszym początku, chciałbym, żebyśmy zadali sobie pytanie o własną, dojrzałą odpowiedź ? czy poszłabym (także poszedłbym) do łóżka tylko dlatego, że dostanę kasę? Podkreślam ? tylko dlatego"

Pytanie dość trudne i wielowymiarowe etycznie   uśmiechnięty  
    ja bym poszedł...
    oczywiście pod warunkiem, ze osobą proponującą byłaby ładna długonoga zgrabna brunetka, blondynka, szatynka etc.
    kto nie kocha kobiet i kasy?    

27. Konto usunięte 03.03.2010 r. 20:48:52

a gdyby do tematu podejść w następujący sposób: skoro ktoś zgłasza zapotrzebowanie na daną usługę( popyt) to pojawia się też podaż. Najprostsze prawo rynku, więc nie ma co się kłócić czy to moralne, zdrowe, etc.
    Ten układ istnieje w świecie od wieków.
    Dla mnie nie ma w tym nic złego, nikt nikogo nie oszukuje ,zdrowy układ.

28. Konto usunięte 03.03.2010 r. 21:05:15

Nie no układ bardzo zdrowy.
    Jest też popyt na narządy do przeszczepów,
    Może i tam nazwiesz to zdrowym układem.
    Kobieto trochę zasad moralnych i szacunku do siebie samej.
    Nie jesteś towarem na sprzedaż.
    A jeśli uważasz że jesteś to sprzedaj się na części,
    Może dzięki tobie kilka normalnych osób dłużej pożyje.

29. Konto usunięte 03.03.2010 r. 21:25:04

Świat się zmienia, nie zatrzymasz tego. Ty jesteś tradycjonalistą i ja tez,ale nie możemy swoich poglądów narzucać innym. Jeśli chcą w taki sposób zaspokajac swoje potrzeby to proszę bardzo. Jest to smutna sytuacja ale każdy ma swoje sumienie
    p.s. nigdy nie robiłam tego dla pieniędzy

30. Konto usunięte 04.03.2010 r. 01:16:13

Ilu ludzi,tyle pewnie opini...
    Moralność,godność,klasa,szacunek do samej/samego siebie...
    Niestety życie toczy się jednak własnym torem.
    Ludzie znajdują się często w tak różnych sytuacjach życiowych,że nie zdajemy sobie sprawy co kieruje dziewczyną/kobietą,czy też chłopakiem/mężczyzną sprzedając się za kasę.
    Bez wątpienia to najstarsza usługa świata,znajdzie się na nią zawsze klient,który chętnie zapłaci xD
    Sorry,że to powiem,ale sex i kasa rzadzi światem,macie prawo nie zgodzić się ze mną w tej kwestii...
    A co do klasy,to można w życiu robić wszystko z klasą,tylko pytanie kto jaki poziom trzyma???