Biedny Adamski,dostalo Ci sie za sam pobyt w Niemczech.Bylo trzeba jechac do innego kraju,chociaz do kazdego panstwa mozna sie przyczepic...Zaraz mi sie za Napoleona B. dostanie...
SAJ77
31.08.2013 r. 09:29:55
A juz sie wystraszylem uff,dobrze ze to tylko zart...
MAJAMAJ
31.08.2013 r. 12:50:55
Eliot porzadki na forum chce wprowadzać
a sam obraża dziewczyny, uzywa brzydkich słów
i jest chamski do potęgi,jeszcze popiera tego
psychola Geparda
jak stary tak głupi
Malwina
31.08.2013 r. 12:57:14
w sumie, to się pośmiałam
co jak co ale riposty Eliota są błyskotliwe
gosikw74
31.08.2013 r. 13:03:31
blyskotliwe?
mysle, ze eliot troche zazdrosci tym, ktorym za granica sie uklada... pewnie jakby mogl, to sam przeprowadzilby sie gdziekolwiek... bo jak kazdy wie, w pl niestety jest ciezko i ci co moga wyjezdzaja za tak zwanym chlebem... mnie jest tu dobrze, nie popieralam hitlera, nie jestem nazista... i predzej eliot nim jest... i wiekszosc polakow, ktorzy maja uprzedzenia do innych nacji, np turkow, arabow czy murzynow... masakra co tutaj sie dzieje....
gosikw74
31.08.2013 r. 13:06:46
troszke tak.. niestety.. ale powoli to sie zmienia na szczescie
AylA
31.08.2013 r. 13:07:20
uprzedzenia jednak ktoś daleko daleko szuka kogoś za miedzą a nie na swoim podwórku a Gosia nie mówię o Tobie tylko o całej rzeszy facetów za granicami...czyżby byli dyskryminowani przez tamtejsze kobiety
gosikw74
31.08.2013 r. 13:13:13
polak to ogolnie maruda jest, zawsze znajdzie cos do narzekania i obgadywania tak jest niestety...
ja uwazam, ze kazdy czlowiek zasluguja na szacunek bez wzgledu na kolor skory....
gosikw74
31.08.2013 r. 13:16:45
ania, sa tacy co sie przechwalaja i tacy, co sa skromni... w pl zarabia sie srednio umowmy sie 1300 zl, u nas 1300 euro...
za 100 zl co kupie w pl? starczy na 1 dzien?? w de za sto euro przezyje caly tydzien... dlatego jest tu lepiej.. ja sie nie chwale - stwierdzam fakty
gosikw74
31.08.2013 r. 13:24:42
jak jestes sama... to mozesz, a jak masz dzieci, to juz troche ciezej, chyba ze chcesz na nich oszczedzac 1300 zl czy euro bylo umowne
gosikw74
31.08.2013 r. 13:25:53
poza tym dwa dni to nie to samo co tydzien, a caly miesiac z dlugopisem w reku, na co wydac a na co nie
gosikw74
31.08.2013 r. 13:39:02
ja tez czasem gotuje na dwa dni, to nie chodzi o to... u nas kupisz lakier do wlosow z wyplaty tego twojego przykladowego 16000 za 1 € a w pl za 12 zl chleb za 4 zl a u nas za 1 € czyli przebicie jest totalne, niestety i taka jest prawda... wiem, ze bronisz teraz swoich racji i swojego kraju, ale spojrzmy prawdzie w oczy...
MAJAMAJ
31.08.2013 r. 13:48:50
Gosiu chleb u nas kosztuje srednio 2.50 zł
inne gatunkowe są trochę droższe
jedzenie jest jeszcze stosunkowo tanie, gorsza sprawa opłaty
za energię, gaz, wodę
Aniu 1600 zł to jest kwota minimalna ale brutto
po odliczeniu ZUS i podatku to jakieś 1100 zł
za najniższą trudno przeżyć
gosikw74
31.08.2013 r. 13:53:02
dzieki maju za wyjasnienia, ja tak na bierzaco nie sledze polskich wydatkow...
ostatnio pod sklepem spotkalam polke, w twoim wieku moze... ktora przyjezda tutaj do opieki nad osobami starszymi, i to ona naswielila mi polska sytuacje, jak to wszystko wyglada.. ile w pl kosztuje a ile tutaj moze kupic...
adamski111
31.08.2013 r. 20:57:57
a unas chleb kosztuje okolo 3 euro to jednak jest ruznica
adamski111
31.08.2013 r. 21:14:58
jak to robisz???????
kaja
31.08.2013 r. 22:24:25
ja tak sobie właśnie wegetuję i jestem jak roślinka ale macie temata cześć wszystkim
kaja
31.08.2013 r. 22:25:07
ja tak sobie właśnie wegetuję i jestem jak roślinka ale macie temata cześć wszystkim
kaja
31.08.2013 r. 22:25:52
o matko jeszcze mi komp wariuje
kaja
31.08.2013 r. 22:45:52
no to ja powiem tak o kant upy to rozczasnąć co mi da narzekanie
kaja
31.08.2013 r. 23:05:18
hmm wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ty nie żałujesz że wyjechałeś a gdzie ja teraz pojadę w moim wieku no gdzie
kaja
31.08.2013 r. 23:21:34
żle mnie zrozumiałeś super że się tobie udało a prawda jest taka że w Polsce musisz zapindalać żeby żyć
kaja
31.08.2013 r. 23:41:24
tak w tajemnicy ci napiszę że mogę w każdej chwili wyjechać ale...jeszcze 10 lat temu była by to szybka spontaniczna decyzja ale teraz hmm
Glupiemu na mysli
co widze to masz cos z glowa
facet Ty jestes chyba chory
dobranoc
co jest sylwio???
Biedny Adamski,dostalo Ci sie za sam pobyt w Niemczech.Bylo trzeba jechac do innego kraju,chociaz do kazdego panstwa mozna sie przyczepic...Zaraz mi sie za Napoleona B. dostanie...
A juz sie wystraszylem uff,dobrze ze to tylko zart...
Eliot porzadki na forum chce wprowadzać
a sam obraża dziewczyny, uzywa brzydkich słów
i jest chamski do potęgi,jeszcze popiera tego
psychola Geparda
jak stary tak głupi
w sumie, to się pośmiałam
co jak co ale riposty Eliota są błyskotliwe
mysle, ze eliot troche zazdrosci tym, ktorym za granica sie uklada... pewnie jakby mogl, to sam przeprowadzilby sie gdziekolwiek... bo jak kazdy wie, w pl niestety jest ciezko i ci co moga wyjezdzaja za tak zwanym chlebem... mnie jest tu dobrze, nie popieralam hitlera, nie jestem nazista... i predzej eliot nim jest... i wiekszosc polakow, ktorzy maja uprzedzenia do innych nacji, np turkow, arabow czy murzynow... masakra co tutaj sie dzieje....
troszke tak.. niestety.. ale powoli to sie zmienia na szczescie
uprzedzenia jednak ktoś daleko daleko szuka kogoś za miedzą a nie na swoim podwórku
a Gosia nie mówię o Tobie
tylko o całej rzeszy facetów za granicami...czyżby byli dyskryminowani przez tamtejsze kobiety
polak to ogolnie maruda jest, zawsze znajdzie cos do narzekania i obgadywania
tak jest niestety...
ja uwazam, ze kazdy czlowiek zasluguja na szacunek bez wzgledu na kolor skory....
ania, sa tacy co sie przechwalaja i tacy, co sa skromni... w pl zarabia sie srednio umowmy sie 1300 zl, u nas 1300 euro...
- stwierdzam fakty
za 100 zl co kupie w pl? starczy na 1 dzien?? w de za sto euro przezyje caly tydzien... dlatego jest tu lepiej.. ja sie nie chwale
jak jestes sama... to mozesz, a jak masz dzieci, to juz troche ciezej, chyba ze chcesz na nich oszczedzac
1300 zl czy euro bylo umowne
poza tym dwa dni to nie to samo co tydzien, a caly miesiac z dlugopisem w reku, na co wydac a na co nie
ja tez czasem gotuje na dwa dni, to nie chodzi o to... u nas kupisz lakier do wlosow z wyplaty tego twojego przykladowego 16000 za 1 € a w pl za 12 zl
chleb za 4 zl a u nas za 1 €
czyli przebicie jest totalne, niestety i taka jest prawda... wiem, ze bronisz teraz swoich racji i swojego kraju, ale spojrzmy prawdzie w oczy...
Gosiu chleb u nas kosztuje srednio 2.50 zł
inne gatunkowe są trochę droższe
jedzenie jest jeszcze stosunkowo tanie, gorsza sprawa opłaty
za energię, gaz, wodę
Aniu 1600 zł to jest kwota minimalna ale brutto
po odliczeniu ZUS i podatku to jakieś 1100 zł
za najniższą trudno przeżyć
dzieki maju za wyjasnienia, ja tak na bierzaco nie sledze polskich wydatkow...
ostatnio pod sklepem spotkalam polke, w twoim wieku moze... ktora przyjezda tutaj do opieki nad osobami starszymi, i to ona naswielila mi polska sytuacje, jak to wszystko wyglada.. ile w pl kosztuje a ile tutaj moze kupic...
a unas chleb kosztuje okolo 3 euro to jednak jest ruznica
ja tak sobie właśnie wegetuję i jestem jak roślinka
ale macie temata
cześć wszystkim
ja tak sobie właśnie wegetuję i jestem jak roślinka
ale macie temata
cześć wszystkim
o matko jeszcze mi komp wariuje
no to ja powiem tak o kant upy to rozczasnąć
co mi da narzekanie
hmm wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ty nie żałujesz że wyjechałeś a gdzie ja teraz pojadę w moim wieku no gdzie
żle mnie zrozumiałeś super że się tobie udało
a prawda jest taka że w Polsce musisz zapindalać żeby żyć
tak w tajemnicy ci napiszę
że mogę w każdej chwili wyjechać ale...jeszcze 10 lat temu była by to szybka spontaniczna decyzja ale teraz hmm