Coraz częściej zastanawiam się dlaczego ludzie wydają osąd o drugiej osobie nie znając jej, nic o niej nie wiedząc. Ludzie nie znając danej osoby wydaja opinię, zwykle niestety nieprawdziwą, ta trafia w niewielkie grono odbiorców i przeistacza się w plotkę.To przykre że nikt nie zada sobie na tyle trudu żeby poznać osobnika i dowiedzieć się jak jest na prawdę. Ludzie każdą pogłoskę bezmyślnie przekazują dalej. Przyklejają swego rodzaju etykietę, której ciężko jest się pozbyć.
Czy ocenianie "na pierwszy rzut oka"jest własciwe????
Konto usunięte
12.01.2010 r. 17:30:53
sylwia pieknie napisane nic ujac nic dodac dlatego wczoraj prosilem cie zebys mnie nie oceniala
Konto usunięte
12.01.2010 r. 17:36:01
SYLWUS to co napisalaś i ocena na pierwszy rzut oka czasami rani bo trzeba kogos troszke poznac a potem pisać:buziak::buziak:
Konto usunięte
12.01.2010 r. 17:42:04
no dokładnie a takie szufladkowanie i ocenianie jest tu powszechnie znane....
Konto usunięte
12.01.2010 r. 17:52:59
wieszco jola bo to tak jest neraz ...ze dziewcze chce zabłysnąc czy cos i mysli ze jak komus naubliza to sie wybije na szczyty i bedzie popularna ...
dla mnie to paranoja...
nie powiem ja tez zabl;uznie jak mnie ktos zdenerwuje...ale niestety odpowiadam atakiem na zaczepke .
Konto usunięte
12.01.2010 r. 17:58:24
no masz racje...hmmm..zal mi takich osób oj żal
Konto usunięte
12.01.2010 r. 18:00:29
Jak ja Sylwia wszystko o tobie wiem ,twuj kolor co lubisz ..nawet wiem co za tydzien w niedziele bedziesz na obiad jadla..i ja nie moge Cie oceniac..
Konto usunięte
12.01.2010 r. 18:01:35
Sylwia pewnie Ci o mnie min. chodzi
Konto usunięte
12.01.2010 r. 18:04:11
hmm nie wymieniłam zadnych nicków...wiec niechodzi mi o nikogo.....
Konto usunięte
12.01.2010 r. 18:05:18
wilku własnie o to chodzi by po fotkach nie oceniac człowieka czy po jednym zdaniu....tylko po rozmowie...własnie o to mi chodzi
Konto usunięte
12.01.2010 r. 18:10:06
No mam taka nadzieje ..oj ti ti niedobry jestes:buziak:
Konto usunięte
12.01.2010 r. 18:18:12
o cie grzyb ...a ja przez 22 lata sie łudziłam nadzieją
Konto usunięte
12.01.2010 r. 18:23:24
nie powino sie oceniac jesli sie kogos niezn bo można taa osobe skrzywdzicc i to baardzo wiec zanim ktos mnie oceni niech mnie lepiej pozna !!!!!!!!!!!!! bo dostaanie kijkiem golfowym pod żeberka
Konto usunięte
12.01.2010 r. 18:24:46
hahhahah az strach sie bac mirek...tylko ze widzisz ludzie chlapia ozorami bez zastanowienia
Konto usunięte
12.01.2010 r. 19:04:31
sylwia no mysle że sie mnie nie boisz ne udeżył bym nikogo no chyba ze bł by rto facet który podrywał by moja dziewczyne(której niemam ) wiernicz by miał na miejscu
Mariola
12.01.2010 r. 19:13:26
Sylwia-samo powiedzenie,że na pierwszy rzut oka wydaje Mi się...,albo uważam że....,dla Mnie to już gdybanie.Jeżeli ktoś ocenia tylko po echu,to nie warto opierać się na takim osądzie,bo nie jest ono opiniodawcze.Ale się na klikałam !
Mariola
12.01.2010 r. 19:15:14
Nie smutku j Sylwuś!!!!!!!!
Konto usunięte
12.01.2010 r. 19:16:30
Mariolka ja smutna nie jestem ...tylko wiesz przykro jest ze ludzie tak robia ..bo juz nie jednej takiej sytuacji doswiadczyłam ....
Konto usunięte
12.01.2010 r. 19:19:29
No jak nie
a ja to co..pies????
Konto usunięte
12.01.2010 r. 19:20:23
3 kropki ja cie ocenie jestes zajebiaszczy sie znaczy mi o te kropki chodzi podoba mi sie zielony
Mariola
12.01.2010 r. 19:20:34
Kropek,byś z złą godzinę nie rzekła,bo coś za spokojnie,a licho czyha
Mariola
12.01.2010 r. 19:21:25
nie pies,ale Sylwia
Konto usunięte
12.01.2010 r. 19:22:24
Ahh jak mi miło wreszcie ktos deocenił....
Mariola
12.01.2010 r. 19:23:16
widzisz jak niedosyt,to nadmiar i chu wie jak dobrze zrobisz,to temu źle
Mariola
12.01.2010 r. 19:24:34
Ja dzisiaj klęłam jak nie wypada
Konto usunięte
12.01.2010 r. 19:24:34
kropcia nie narzekaj musimy ci nasłodzic póki jestes
Mariola
12.01.2010 r. 19:25:15
A gdzie Ty nakrapiane się wybierasz?
Mariola
12.01.2010 r. 19:26:07
Porywa Cię jaki królewiec
Konto usunięte
12.01.2010 r. 22:09:32
Hmm neron teraz to juz napewno kazdy uwierzył
Konto usunięte
13.01.2010 r. 08:45:27
NIE CHCE TO NIECH NIE WIERZY..JEGO PROBLEM ..WIĘCEJ NA TEN TEMAT ..NIE BĘDĘ SIĘ WYPOWIADAŁ .. SZKODA SŁÓW..
..I ŻAL TAKICH ..LUDZI .NO ALE ..JAK JUŻ KIEDYŚ PISAŁEM ..WSZĘDZIE TACY SĄ ..
Coraz częściej zastanawiam się dlaczego ludzie wydają osąd o drugiej osobie nie znając jej, nic o niej nie wiedząc. Ludzie nie znając danej osoby wydaja opinię, zwykle niestety nieprawdziwą, ta trafia w niewielkie grono odbiorców i przeistacza się w plotkę.To przykre że nikt nie zada sobie na tyle trudu żeby poznać osobnika i dowiedzieć się jak jest na prawdę. Ludzie każdą pogłoskę bezmyślnie przekazują dalej. Przyklejają swego rodzaju etykietę, której ciężko jest się pozbyć.
Czy ocenianie "na pierwszy rzut oka"jest własciwe????
sylwia pieknie napisane nic ujac nic dodac dlatego wczoraj prosilem cie zebys mnie nie oceniala
no dokładnie a takie szufladkowanie i ocenianie jest tu powszechnie znane....
wieszco jola bo to tak jest neraz ...ze dziewcze chce zabłysnąc czy cos i mysli ze jak komus naubliza to sie wybije na szczyty i bedzie popularna ...
dla mnie to paranoja...
nie powiem ja tez zabl;uznie jak mnie ktos zdenerwuje...ale niestety odpowiadam atakiem na zaczepke .
no masz racje...hmmm..zal mi takich osób oj żal
Jak ja Sylwia wszystko o tobie wiem ,twuj kolor co lubisz ..nawet wiem co za tydzien w niedziele bedziesz na obiad jadla..i ja nie moge Cie oceniac..
Sylwia pewnie Ci o mnie min. chodzi
hmm nie wymieniłam zadnych nicków...wiec niechodzi mi o nikogo.....
wilku własnie o to chodzi by po fotkach nie oceniac człowieka czy po jednym zdaniu....tylko po rozmowie...własnie o to mi chodzi
No mam taka nadzieje ..oj ti ti niedobry jestes:buziak:
o cie grzyb ...a ja przez 22 lata sie łudziłam nadzieją
nie powino sie oceniac jesli sie kogos niezn bo można taa osobe skrzywdzicc i to baardzo wiec zanim ktos mnie oceni niech mnie lepiej pozna !!!!!!!!!!!!! bo dostaanie kijkiem golfowym pod żeberka
hahhahah az strach sie bac mirek...tylko ze widzisz ludzie chlapia ozorami bez zastanowienia
sylwia no mysle że sie mnie nie boisz
ne udeżył bym nikogo no chyba ze bł by rto facet który podrywał by moja dziewczyne(której niemam ) wiernicz by miał na miejscu
Sylwia-samo powiedzenie,że na pierwszy rzut oka wydaje Mi się...,albo uważam że....,dla Mnie to już gdybanie.Jeżeli ktoś ocenia tylko po echu,to nie warto opierać się na takim osądzie,bo nie jest ono opiniodawcze.Ale się na klikałam
!
Nie smutku
j Sylwuś!!!!!!!!
Mariolka ja smutna nie jestem ...tylko wiesz przykro jest ze ludzie tak robia ..bo juz nie jednej takiej sytuacji doswiadczyłam ....
No jak nie
a ja to co..pies????
3 kropki ja cie ocenie jestes zajebiaszczy
sie znaczy mi o te kropki chodzi podoba mi sie zielony
Kropek,byś z złą godzinę nie rzekła,bo coś za spokojnie,a licho czyha
nie pies,ale Sylwia
Ahh jak mi miło wreszcie ktos deocenił....
widzisz jak niedosyt,to nadmiar i chu wie jak dobrze zrobisz,to temu źle
Ja dzisiaj klęłam jak nie wypada
kropcia nie narzekaj musimy ci nasłodzic póki jestes
A gdzie Ty nakrapiane się wybierasz?
Porywa Cię jaki królewiec
Hmm neron teraz to juz napewno kazdy uwierzył
NIE CHCE TO NIECH NIE WIERZY..JEGO PROBLEM ..WIĘCEJ NA TEN TEMAT ..NIE BĘDĘ SIĘ WYPOWIADAŁ .. SZKODA SŁÓW..
..I ŻAL TAKICH ..LUDZI .NO ALE ..JAK JUŻ KIEDYŚ PISAŁEM ..WSZĘDZIE TACY SĄ ..