forum

Rozrywka i uczucia

Czemu WAM Zawsze Coś Musi przeszkadzać...?

1. Kalina 24.05.2009 r. 21:32:25

ktoś nie wierzy to ma prawo to wyrazić.. A co? WIELCY KATOLICY nie obrażają, nie potępiają, i nie negują ateistów czy wyznawców szatana? Tak, i sama wiesz jak bardzo, jak z resztą każdy KATOLIK wie jak bardzo. SAM KOŚCIÓŁ co wyrabia.. Niech sobie pisze. Facet ma rację i jakby tak każdy oczy szerzej otworzył to z uśmiechem na twarzy by mu tą rację przyznał..

2. Konto usunięte 24.05.2009 r. 21:33:55

Dzieki Kalinko za mile podsumowanie.
    I chcialbym zauwazyc na wypowiedz Joli ze ja ani slowem nie powiedzialem iz nie wierze w Boga.
    Jeszcze raz dzieki.W was kochana mlodziezy nadzieja.
    Buziaki

3. ... 24.05.2009 r. 21:34:23

dopóki nie łamie regulaminu forum. Obrażanie innych przez wyzywanie ich od kretynów itp jest niegrzeczne i nie widzę potrzeby tolerowania tego. Ostatnio sama obrażałaś się na kogoś, kto do Ciebie brzydko się wyrażał.

4. ... 24.05.2009 r. 21:35:49

Na merytoryczne pytanie jestem skłonny podjąć dyskusję, a jeżeli adwersarz ma inne zdanie - wzbogacam się

5. Kalina 24.05.2009 r. 21:45:17

nie że się obrażałam na kogoś kto mnie obrażał i poniżał, bo w dupie mi gra zdanie innych na mój temat, tylko byłam zła z powodu tego iż nie można nic, żadnej dyskusji tutaj podjąć bo milion sprzeciwów jest kierowanych w stronę osoby zakładającej temat.. Lucefer, w młodzieży nadzieja, bo młodzież umie patrzeć, i taka prawda.. jeżeli ktoś Cię zmusza do RELIGII to jej się z bliska przyjrzysz i stwierdzisz że... właśnie.. że KOŚCIÓŁ.. i sam sobie dopowiedz pocichutku

6. ... 24.05.2009 r. 21:53:56

kto się czepiał godzin siedzenia (były to pretensje do mnie). O błedy to chodzi o to, by nie blokować forum tekstami, które są nieczytelne. Tu nie ma jadu tylko próby wymuszeia przestrzegania podstawowych zasad.

7. Kalina 24.05.2009 r. 21:55:58

jak nie o obrażanie, to o to że jest za dużo postów, jak nie o to że za dużo postów, to o to że ktoś robi błędy ortograficzne, jak nie o błędy ortograficzne to o to że ktoś się nudzi, że ktoś siedzi nie pięć godzin dziennie tylko 15, albo nie 15 godzin, tylko dwie.. i za każdym razem o coś idzie.. że się nie wypowiadam za każdym razem, to nie znaczy że nie czytam forum i nie widzę.. a sam sobie przejrzyj forowe archiwum i dojdziesz do takiego samego wniosku.. Ktoś zaczyna wątek religijny i wielkie HALO.. A jak w szkole było? Tak samo było.. i do dziś jest.. Świadkowie Jehowy są potępiani, i za co? i gdzie ten katolizm? miłość braterska? A w d....

8. Kalina 24.05.2009 r. 21:56:07

ale po co je brać do siebie? Skoro nie spędzasz całego czasu przed komputerem, to po co się bronić przed pretensjami innych, błędy są robione,były robione i będą robione.. a blokowanie forum? zgłoś nadużycie i będzie usunięte, tak jak już większość postów została usunięta... proste.. zero filozofii.. ale po co od razu ZA KAŻDYM RAZEM robić WIELKĄ, PRZEOGROMNĄ aferę o NIC?

9. Kalina 24.05.2009 r. 21:59:36

skoro ktokolwiek czuje się poniżony przez kogokolwiek, to po co w ogóle wdawać się w dyskusję z osobą która Cię czy kogo innego poniża? Po co reagować na jego literki? można przejść obok nich obojętnie.. taka zasada... a wiedz, że jeżeli ktoś słowo, TY dwa, to ten ktoś pięć.. i tak w kółko można.. WYSTARCZY nie reagować, a nie dyskutować.. Czuje się ktoś obrażony przez kogoś, to omija osobę która obraża szerokim łukiem, w tedy ta osoba da sobie spokój.. Proste.. Zasady psychologii umysłu i postępowania człowieka

10. Konto usunięte 24.05.2009 r. 22:00:43

Nawet w tej chwili moja jedna jedyna pokazuje mi abym dal sobie spokoj bo nic nie wskoram.
    A co do joli to ty mi przeciez zyczylas bym nigdy kobiety nie zaznal bom cham i swinia.
    Ja tylko mam pewne watpliwosci co do stanu twojego umyslu.
    Ale po tym co wypisujesz chyba nawet sluszne

11. Kalina 24.05.2009 r. 22:03:40

chamstwa nie popieram, ale mam swoje zdanie jak i Ty swoje masz.. I to KATOLICY jadem plują, to Kościół wodę z mózgów robi wszystkim tym którzy uczestniczą w naukach... i nie przytakuję tylko swoje słowo wypowiadam, do czego mi wolno, bo niby mamy WOLNOŚĆ SŁOWA... Gdzie za swoją WOLNOŚĆ zapłacisz obelgami zebranymi od innych... A obraża kobiety.. poczytaj biblię.. porządnie, dokładnie.. dowiesz się dlaczego..

12. Kalina 24.05.2009 r. 22:04:46

ludzie tutaj potępiają tych którzy myślą i rozumieją inaczej.. z resztą.. nie tylko tutaj, bo wszędzie... powiedz co chcesz wskórać to może Ci się uda...

13. Kalina 24.05.2009 r. 22:05:54

ja nie mówię że obrażałeś... nie mówię że TY, ON, czy ONA, tylko ogólnie mówię...

14. Kalina 24.05.2009 r. 22:13:08

a wnioskując coś z WYPOWIEDZI Innych to już inna bajka.. a tak szczerze? to że mnie tu ktokolwiek obraził to mi to lata, latało, i latać będzie.. bo SWOJĄ wartość znam, i nie muszę jej w żaden sposób podnosić.. Swoje szczęście mam i nie muszę go w żaden sposób szukać... a Ty Jolu? pomyśl.. i nie dziw się słowom skierowanym w Twoim kierunku...

15. Konto usunięte 24.05.2009 r. 22:14:34

Chce zmotywowac do stawiania trudnych pytan chce aby zaczeli krytycznie patrzec na to co sie dzieje dookola,chce aby krytycznie i z dystansem podchodzili do tego co gloszone nie tylko przez kosciol.
    I w koncu chce i zadam aby moi rodacy mnieli swoje zdanie a nie podpierali sie zdaniem i opiniami innych

16. Kalina 24.05.2009 r. 22:18:43

nie wiem czy Tobie się uda, bo większość narodu nie potrafi zadawać nawet PROSTYCH pytań.. Nie potrafi odpowiadać na zadane im pytania.. nie potrafi dyskutować na Kilka tematów.. a Przede wszystkim WIĘKSZOŚĆ nie ma WŁASNEGO zdania.. nie potrafi całkowicie myśleć samodzielnie.. nawet nie potrafi wywnioskować czegoś wartościowego z własnej, a tym bardziej, czyjejś autopsji... Jedynie co możesz zrobić. to zebrać maleńki krąg ludzi, którzy potrafią patrzeć, nie tylko krytycznie, na to co się dzieje dookoła, i którzy potrafią się zagłębić, w coś co nadaje wartości jakiejś.. nie wiem czy rozumiesz co chcę powiedzieć, bo napisane to z mej strony CHAOTYCZNIE.

17. ... 24.05.2009 r. 22:23:07

Nasze poglądy są wypadkową opinii przez nas zaakceptowanych. To, że ktoś popiera inne wzorce - jego spraa. Ale powinniśmy się wzajemnie szanować, a nie obrażać. Chamstwo jest ponadideologiczne!

18. Kalina 24.05.2009 r. 22:25:50

ale... może najpierw niech każdy z nas z osobna zaakceptuje siebie samego, i szanuje siebie samego.. a później wymagajmy tego od innych? bo jeżeli siebie nie szanujesz to inni Ciebie nie będą szanować, jeżeli siebie nie akceptujesz inni tego też nie zrobią. (nie jest kierowane w Twoją stronę, tylko w stronę ogółu.)

19. ... 24.05.2009 r. 22:29:10

Ogólniki są często krzywdzące. Osobiście staram się szanować nawet tych, co się sami nie szanują. Wątpiącym w siebie staram się ukazać ich wartośc. Ale wyjątkowo wkurza mnie, jak ktoś korzystając z anonimowości internetu bezpodstawnie obraża innych, bo tak.

20. Kalina 24.05.2009 r. 22:33:34

osoba która się nie szanuje nie dostaje tyle szacunku na ile zasługuje... osoba która nie zna swojej wartości nie jest dla przez ludzi akceptowana.. a dlaczego do ogółu? Bo Ciebie nie uważam za osobę która się nie szanuje, ani za osobę która nie akceptuje własnego JA.. a ogół, to cała reszta tych którzy mają problemy z własnym ja, i z poznaniem i zauważeniem wartości swojej osoby... czyli WIĘKSZOŚĆ...

21. ... 24.05.2009 r. 22:39:46

generalnie każdy ma słabsze chwile, chwile zwątpienie, trudności. Ale nie można go wtedy dobijać, tylko pomóc mu powstać. A krytykanctwo jest czasami sposobem podniesienia własnej wartości we własnych oczach... tyle, że przy tej metodzie radzenia sobie, trudno liczyć na pomocną dłoń.

22. Kalina 24.05.2009 r. 22:42:50

nie ma co liczyć na innych.. bo każdy patrzy na to by nogę Ci podstawić i napluć na siebie.. licz na siebie, i niech każdy liczy na siebie.. bo inni względem Ciebie patrzą tylko na to by Ci nóż wbić w plecy.. nic więcej.. więc po co liczyć na kogoś? Po co wołać o pomoc której nie dostaniesz? po Co wzrastać w czyichś oczach jeżeli w swoich jesteś maleńki? i w żadnej metodzie radzenia sobie nie możesz liczyć na czyjąś dłoń..

23. ... 24.05.2009 r. 22:46:01

wiele zawdzięczam ludziom i staram się to "spłacać" potrzebującym. Przy wzajemnej życzliwości łatwiej osiągnąc trudniejsze cele. Prawie całe moje życie to wspólpraca i jej organizowanie   uśmiechnięty  

24. ... 24.05.2009 r. 22:48:52

to znaczy,że wybrałaś złe środowisko lub ich "źle wychowałaś"

25. Kalina 24.05.2009 r. 22:56:41

że sam sobie rady nie potrafisz dać, tylko potrzebujesz czyjegoś obłudnego i fałszywego wsparcia? JA nie mówię że nie mam wsparcia, albo że nie mam możliwości ze wsparcia osób obcych, tylko tego nie potrzebuję, bo sama sobie potrafię radę dać, sama potrafię się zorganizować tak aby wyszło na moje, aby było mi dobrze i aby mi niczego nie brakowało.. nie potrzebuję sobie robić długów u kogoś i przyjmować pomoc.. bo po co? żeby mi ktoś później tyłek obrobił, że sama nic nie umiem zrobić? oj nie.. tego nie potrzebuję.. no ale widać, pewnie nie rozumiesz co chcę przekazać.. jak nie zrozumiałeś tego co niżej napisałam...

26. ... 24.05.2009 r. 23:00:46

tylko, że to ślepa uliczka. Łatwiej to wszystko osiągnąć wzajemnie sobie pomagając. Oczywiście, że wejdę na drzewo by zerwać jabłko, ale jeżeli ktoś mnie podsadzi, zerwę również dla niego. Mnie łatwiej wejść, on/ona nie musi wcale, a obydwoje mamy jabłka. A jak ktoś się nie nadaje do tego, by przyjąć od niego pomoc, będę uważał (raz muszę się sparżyć). Swojej pomocy nie odmówię.

27. Konto usunięte 24.05.2009 r. 23:02:33

O czym wy tutaj dyskutujecie??
    Pan z kropkami probuje przekonac pania Kaline aby zmienila swoje zdanie na- jego zdanie na temat lucyfera bo opinia pana z kropkami jest prawdziwsza prawda niz tylko prosta prawda pani Kaliny.
    Do pana z kropkami.To nie jest dyskusja , po przeczytaniu musze stwierdzic iz pan nie dyskutuje pan wmawia innym ze tylko pan ma racje.

28. ... 24.05.2009 r. 23:06:14

Ale temat już dawno odbiegł od Lucyfera. Mówimy o zasadach współżycia międzyludzkiego.

29. Kalina 24.05.2009 r. 23:09:28

osobę anonimową.. mam swoje zasady, swoje przekonania, i nikt mi nie wyperswaduje mojego zdania na jakikolwiek temat.. bo mam swoje zdanie, swoje słowo.. a nawet jeżeli ktoś mi próbuje narzucić coś swojego.. to nie uda mu się to.. bo od tego mam umysł, by go używać..

30. Książę z bajki 24.05.2009 r. 23:12:11

by dokonywać właściwych wyborów, a nie uparcie trwać przy swoim