zatraciliśmy więcej wiele a ciemna strona mocy wie jak mamić tłumy ale to nie prawda że wszystko już jest matrix\'em są jeszcze ludzie wolni , myślący i żyjący w zgodzie z naturą tylko jakieś 90% populacji planety ziemia pada mordą na pysk przed złotym cielcem
blacksmith
25.02.2014 r. 23:00:16
coś w tem jest życie ma sens jeśli masz dla kogo żyć
blacksmith
25.02.2014 r. 23:13:24
uśmiechnione spoko wodza dwa lata mnie szkolono jak okopać choćby czołg niezbędnikiem w betonie dokąd motywacja jest znajdzie się i sposób na przetrwanie
de sade-markiz
26.02.2014 r. 08:34:36
a jednak...
Damira
26.02.2014 r. 08:42:59
de sade-markiz
26.02.2014 r. 09:05:46
...kruk złowieszczo kracząc
kroczyć nie pozwala,
przyszłość zasłaniając
czernią swoich skrzydeł.
...oczy wydziobane
nie widzą światełka.
...chaos do o... koła,
myśli rozrzucone.
...uczyń ład swą ręką
i poprowadź ślepca,
bo jesteś nadzieją
...a ja w Ciebie wierzę...
...bry...
de sade-markiz
26.02.2014 r. 09:09:49
...
ślepi...bezsilni...zrezygnowani...głupcy...
Damira
26.02.2014 r. 09:22:56
bry..bry ... łoch... cała nockę nad tym ślęczałeś ... pióro wieczne zajechane . Merci beaucoup ..
de sade-markiz
26.02.2014 r. 09:30:49
...nocką innym piórem...próbuję zapisać,czego moje oczy szukały za dnia...przezroczysto-mlecznym atramentem...
żeby Ci tylko atramentu nie zabrakło ... no właśnie a jak zabraknie to jak tankujesz .. tłoczkiem .. czy jak tam
Malwina
26.02.2014 r. 09:44:30
witam
pewnie pije dużo mleka i maślanki
Damira
26.02.2014 r. 09:50:26
małe espresso ...bez dodatków .. w sumie to ja ze słodkości ... śledzie
Malwina
26.02.2014 r. 09:53:38
mała, czarna najlepsza lecz słodyczem nie pogardzę hmm....co prawda, zdałoby się je ograniczyć
de sade-markiz
26.02.2014 r. 09:55:09
...bo to nie jest tak jak pisałaś...agHnA...to nie tak Damiro...
...nauczyć się trzeba jednego...pokora...Ona jest kluczem który potrafi otworzyć drzwi do pokładów uczuć drzemiących w każdym człowieku...zapominamy o tym jednak.
...światełko w oddali...trzeba chcieć tam zdążać,po drodze robiąc rachunek sumienia...choćby tylko jego zostały nam resztki.
...a na końcu drogi czeka na nas człowiek odziany w wartości,te z ksiąg zakazanych dzisiejszego świata...
...czytać nam potrzeba nauczyć się od nowa...zrozumieć sens słów prostych...gestów wymownych nie bagatelizować...znów szaleńczo być młodym...a jest to możliwe.
...spojrzawszy w swoją wsteczność...rozważyć porażkę...zrozumieć-dlaczego dogasło ognisko,a zziębnięte ciało wyzute z nadziei...dygoce samotnie,nie szukając bliskości...
...wiem że to możliwe,stany te już za mną...przeskoczyłem na drugą stronę cienia.
...w mojej dłoni-dłoń...na mych ustach-usta...a zerkając w przeszłość,błędy jej odrzucam.
...jestem już mądrzejszy więc ich nie popełnię...aż tak wiele...
...sorki za mnogość liter...
Damira
26.02.2014 r. 09:56:57
leżę i nie mogę wastać
de sade-markiz
26.02.2014 r. 09:59:46
...Małylwinek...witaj...o Słoneczko wzeszło... dla wszystkich...pań oczywiście...
Malwina
26.02.2014 r. 10:00:14
że mądrość przychodzi z wiekiem
Damira
26.02.2014 r. 10:03:20
POKORA , pokora i jeszcze raz pokora .. niestety w świecie gdzie pycha królową jest trudno tą pierwszą ..kiedyś przeczytane .. w Biblii Pycha chodzi przed upadkiem, a wyniosłość ducha przed ruiną ...
de sade-markiz
26.02.2014 r. 10:04:42
...a będąc wiekowym...nie rezygnować z szaleństwa...nuda zabija...trzeba co dzień zaskakiwać...nie obawiając się śmieszności...
Damira
26.02.2014 r. 10:10:37
i umieć słuchać .. właściwie wsłuchiwać sie dosłownie i w przenośni.. w drugiego człowieka brak tej umiejętności , bagatelizowanie jej to pycha ..
Malwina
26.02.2014 r. 10:13:14
...Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi. Gdy przyjdzie Twoja godzina sama wejdzie do twojego domu, życia, serca...
nigdy nie należy tracić nadziei markiz, zdaje się jest tego najlepszym przykładem
de sade-markiz
26.02.2014 r. 10:14:46
...zrozumieć niewypowiedziane...ciszę usłyszeć...
de sade-markiz
26.02.2014 r. 10:18:50
...jestem...czy przykładem...?...jestem szczęśliwy,zakochany...nie wstydzę się tego...wstyd pozostawiam zagubionym...niech każdy odnajdzie swoją lagunę...
Malwina
26.02.2014 r. 10:22:26
albo chociaż malutką plażę naturalnie...z okazałą palmą
de sade-markiz
26.02.2014 r. 10:25:05
...palma...okazała ...czy o takiej samej pomyślałem...?
Damira
26.02.2014 r. 10:32:49
a co ja mowie nie wolno się poddawać ... dopóki walczysz .. zwyciężasz.. każdego dnia ..
Damira
26.02.2014 r. 10:34:04
sorry nie wstrzeliwszy sie w temata .. ale upe mi tu zawracaja ..
de sade-markiz
26.02.2014 r. 10:45:01
...znasz adres azylu...nie musisz pukać...zawsze jest otwarte...Słoneczko u nas zawsze mile widziane...pamiętaj...
...właśnie Damiro...walka i zwycięstwo...serce barykadą...a usta sztandarem...
Malwina
26.02.2014 r. 10:51:17
nie wiem, markizie o jakiej Ty pomyślałeś ale ja mialam na myśli taką.....z orzechami
zatraciliśmy więcej wiele a ciemna strona mocy wie jak mamić tłumy ale to nie prawda że wszystko już jest matrix\'em są jeszcze ludzie wolni , myślący i żyjący w zgodzie z naturą tylko jakieś 90% populacji planety ziemia pada mordą na pysk przed złotym cielcem
coś w tem jest życie ma sens jeśli masz dla kogo żyć
uśmiechnione spoko wodza dwa lata mnie szkolono jak okopać choćby czołg niezbędnikiem w betonie dokąd motywacja jest znajdzie się i sposób na przetrwanie
a jednak...
...kruk złowieszczo kracząc
...bry...
kroczyć nie pozwala,
przyszłość zasłaniając
czernią swoich skrzydeł.
...oczy wydziobane
nie widzą światełka.
...chaos do o... koła,
myśli rozrzucone.
...uczyń ład swą ręką
i poprowadź ślepca,
bo jesteś nadzieją
...a ja w Ciebie wierzę...
...
ślepi...bezsilni...zrezygnowani...głupcy...
bry..bry ...
łoch... cała nockę nad tym ślęczałeś ... pióro wieczne zajechane
. Merci beaucoup ..
...nocką innym piórem...próbuję zapisać,czego moje oczy szukały za dnia...przezroczysto-mlecznym atramentem...
...muszę coś napisać...niedowiarki jedne...trochę potrwa...
żeby Ci tylko atramentu nie zabrakło ... no właśnie a jak zabraknie
to jak tankujesz .. tłoczkiem .. czy jak tam
witam
pewnie pije dużo mleka i maślanki
mała, czarna najlepsza
lecz słodyczem nie pogardzę
hmm....co prawda, zdałoby się je ograniczyć
...bo to nie jest tak jak pisałaś...agHnA...to nie tak Damiro...
...nauczyć się trzeba jednego...pokora...Ona jest kluczem który potrafi otworzyć drzwi do pokładów uczuć drzemiących w każdym człowieku...zapominamy o tym jednak.
...światełko w oddali...trzeba chcieć tam zdążać,po drodze robiąc rachunek sumienia...choćby tylko jego zostały nam resztki.
...a na końcu drogi czeka na nas człowiek odziany w wartości,te z ksiąg zakazanych dzisiejszego świata...
...czytać nam potrzeba nauczyć się od nowa...zrozumieć sens słów prostych...gestów wymownych nie bagatelizować...znów szaleńczo być młodym...a jest to możliwe.
...spojrzawszy w swoją wsteczność...rozważyć porażkę...zrozumieć-dlaczego dogasło ognisko,a zziębnięte ciało wyzute z nadziei...dygoce samotnie,nie szukając bliskości...
...wiem że to możliwe,stany te już za mną...przeskoczyłem na drugą stronę cienia.
...w mojej dłoni-dłoń...na mych ustach-usta...a zerkając w przeszłość,błędy jej odrzucam.
...jestem już mądrzejszy więc ich nie popełnię...aż tak wiele...
...sorki za mnogość liter...
...Małylwinek...witaj...o Słoneczko wzeszło...
dla wszystkich...pań oczywiście...
że mądrość przychodzi z wiekiem
POKORA , pokora i jeszcze raz pokora .. niestety w świecie gdzie pycha królową jest trudno tą pierwszą ..kiedyś przeczytane .. w Biblii
Pycha chodzi przed upadkiem, a wyniosłość ducha przed ruiną ...
...a będąc wiekowym...nie rezygnować z szaleństwa...nuda zabija...trzeba co dzień zaskakiwać...nie obawiając się śmieszności...
i umieć słuchać .. właściwie wsłuchiwać sie dosłownie i w przenośni.. w drugiego człowieka
brak tej umiejętności , bagatelizowanie jej to pycha ..
...Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi. Gdy przyjdzie Twoja godzina sama wejdzie do twojego domu, życia, serca...
markiz, zdaje się jest tego najlepszym przykładem
nigdy nie należy tracić nadziei
...zrozumieć niewypowiedziane...ciszę usłyszeć...
...jestem...czy przykładem...?...jestem szczęśliwy,zakochany...nie wstydzę się tego...wstyd pozostawiam zagubionym...niech każdy
odnajdzie swoją lagunę...
albo chociaż malutką plażę
naturalnie...z okazałą palmą
...palma...okazała
...czy o takiej samej pomyślałem...?
a co ja mowie nie wolno się poddawać ... dopóki walczysz .. zwyciężasz.. każdego dnia ..
sorry nie wstrzeliwszy sie w temata .. ale upe mi tu zawracaja ..
...znasz adres azylu...nie musisz pukać...zawsze jest otwarte...Słoneczko u nas zawsze mile widziane...pamiętaj...
...właśnie Damiro...walka i zwycięstwo...serce barykadą...a usta sztandarem...
nie wiem, markizie o jakiej Ty pomyślałeś ale ja mialam na myśli taką.....z orzechami
...sztuk dwa...