w Murzasichle .. to tylko humor, szampan..jako ciepło kapoto, bucioki i copka .. wystorcy.. hejjjjj
Aset
24.11.2018 r. 15:38:21
Większość z tych ludziów żyje na kredyt, samochody w leasingu poddają się modzie i propagandzie zachodu bo w końcu święta dziękczynienia jeszcze w kalendarzu brak choć pewnikiem za kilka lat wpisze się w polską tradycję na dobre a że biedy nie widać to zasługa zaradności Polaka, ilu pracuje za granicą a humor z tego zestawu najważniejszy szampan i muza toże
Damira
24.11.2018 r. 20:17:04
To jest ich wybór !!...Problemem jest mechanizm psychologiczny a banki bardzo dobrze go wykorzystują. Chodzi o to, że łatwo i szybko, bez wysiłku można mieć już teraz COŚ, na co normalnie zarabiałoby sie kilka lat., albo coś na co w ogóle ludzi nie stać. Są oczywiście ludzie,którzy potrafią sobie wszystko dobrze wyliczyć i potrafią z tych kredytów korzystać. To jest jednak mniejszość, natomiast reszta to forma matematycznego analfabetyzmu i myślenia życzeniowego. To tak jak z cenami w marketach coś kosztuje 1.99 ale Kowalski ... widzi 1.00 .Powtarzam , każdy ma prawo wyboru.Jednak ludziska łykają wszystko niczym pelikany.Nie zależnie czy ich stać, czy nie i masz tutaj rację aby tylko się pokazać że mnie stać..a martwic się .będziemy potem
ona533
24.11.2018 r. 22:23:46
...każdego nie stać...i na raty...w miastach to widać...z emerytury niecałe 1,5 tyś. uregulować trzeba...czynsz rachunki jedzenie leki...i jest prawo wyboru...
Damira
25.11.2018 r. 12:07:33
taaaaa....wszystko ma awers i rewers ...najlepiej wszystkim po równo po jakieś 10.tysiaków samochodzie, mieszkaniu najlepiej w apartamentowcu ..oczywiście czynsze w ramach socjalu a co tam. . Socjalizm dzielnie sie trzyma. On jest gorszy od narkotyków gdyż uzależnia trwale i przez pokolenia. Jest największym nieszczęściem ludzkości i najdoskonalszym dziełem....
Damira
25.11.2018 r. 13:17:59
Masz Senior rację .. żyjemy w kraju w którym dobro kraju nie przedkłada sie na dobro nasze ..były są i będą różnice .. wszędzie ..Znasz temat pielęgniarek? Jedne narzekaja że mało a inne a znam takie osobiście mają po 4- 5 kółek w jednej z największych i najlepszych klinik pediatrycznych na Śląsku a może i w kraju .Kiedyś rozmawiałam z jedną z takich niezadowolonych i zgadnij co usłyszałam gdy powiedziałam że mogę jej tam załatwić robotę ... No zgadnij???
Damira
25.11.2018 r. 13:38:24
ano widzisz sa ludzie jak to mawia klasyk dla których z ich wykształceniem, ni ma roboty w tym kraju ..ona nie poszła, ale inna poszła, dziewczyna, młoda wykształcona w tej chwili jest szefową pielęgniarek i zarabia, oj zarabia ..w życiu ma każdy swoja szansę, tylko trzeba ja dostrzec ..i czasem zaryzykować..i ..może czasem trzeba zacząć od małej łyżeczki..Bez tej jednej chwili odwagi .. pozostaje frustracja i zgorzknienie
Damira
25.11.2018 r. 13:40:20
aaaa to smacznesio ..u moi.. pomidorowa schab gotowany, surówka z białej rzodkwi i kartoflen ..
Damira
25.11.2018 r. 20:05:05
Tak sobie myślę..zachłysnęli się ludziska wolnością , otwartymi granicami , pełnymi półkami . Braliśmy garściami z zachodu i Ameryki te halołiny , walantajdajny ,eventy, weekendy, second handy, big macki na niedzielne rodzinne obiady,burger kingi, oinkluziwy,lastminuteny i w końcu zatracili się w tym szalonym tańcu z chochołem ...z zachodu
Damira
27.11.2018 r. 10:29:30
Słowo
Damira
27.11.2018 r. 11:38:02
że nie zapomnę a tak a propos wojny czytając to i owo ..dojszłam do wnioska że w razie cuś...naszą jedyną strategią.. skuteczną byłoby zmęczenie przeciwnika długotrwałą ucieczką
Damira
27.11.2018 r. 11:40:12
Tak ,tak ograniczone zaufanie ...nie wierz nigdy kobiecie jak powiem ze jam Ci wyjatek to i tak nie uwierzy
Damira
27.11.2018 r. 17:46:35
Tylko i wyłącznie wtedy, gdy uzbrojeniem w działaniach zaczepno-obronnych będą ..poduchy...
Damira
28.11.2018 r. 18:25:17
Oczywista, oczywistość .. do.. młodych gęsi ..szczególne i zaraz się zapytowywuję tradycyjnie co szamał na obiad..
ona533
28.11.2018 r. 21:40:57
...gęsi odleciały...co do wojny...to sprawa wygląda...poważnie...
de sade-markiz
30.11.2018 r. 09:00:10
...a ja tam bym co ustrzelił...z czarno-prochowej...jakom barzancice...bym...
Damira
30.11.2018 r. 14:11:06
ja rozumiem tajemniczość fantazja i wdzięk, dziewiętnasty kłania się wiek .. lecz nim od strony lufy broń Markiz dozbroi ..wnet bażantowa w pola ustronne .... spindoli
de sade-markiz
03.12.2018 r. 08:16:54
...widzę że znasz temat czarno prochowca...chylę czoła i stawiam browca...
Damira
03.12.2018 r. 20:53:01
Radler!!
de sade-markiz
04.12.2018 r. 07:10:14
...Radler...tego wszędzie pełno...stawiam mało znane z połczyńskiego browaru...niefiltrowane...to piwo ma w sobie dużo smaku piwa...oj tam...Izy-dorku...to duża dziewczynka jest...a do tego kobitka śląska...szeroka w barach...a w kitniaku wąska...dwóm da radę...znaczy browcom...
Damira
04.12.2018 r. 19:18:39
Monsieur Marquis ja taka ze Śląska, jak Ty z Pomorza moi naczelna zasada .. brak umiaru gubi ludzi..hough ..pijany facet to tragedia ..kobieta ..KATASTROFA..
de sade-markiz
05.12.2018 r. 07:36:21
...oj...nie nerwujsja...toż napisano...Katowice...a to co jest...?...kiedyś też byłem Ślązakiem...z Cze-wy... ...rdzennym co węgiel wydobywał z komórki... ...na zgodę...
Damira
05.12.2018 r. 16:32:09
A skąd żeż!!! Modelowy portret Ślązaczki nakreślasz Markizie .. ale czasy się zmieniły, tak jak i kobiety
....jestem ze Śląska to prawda , ale Ślązaczką rodowitą nie jestem.Chociaż po tylu latach .. powiedzmy, że mam obywatelstwo ..
de sade-markiz
06.12.2018 r. 07:42:01
...wiem Ci ja wiem... ...obywatelko...wszytko się zmienia...wizerunki...kierunki...potrzeby...jak to nie tajemnica wyznaj jak na spowiedzi...gdzie to zostałaś porodzona... ...posłodziło mnie się...trzy płaskie...
Damira
06.12.2018 r. 19:54:13
W kraju nad Wisła ..gdzie bursztynowy świerzop, gryka jak śnieg biała,gdzie panieńskim rumieńcem dzięcielina pała nie słodzem ..w ogóle
,
ona533
06.12.2018 r. 19:58:44
...jakoś znajomo...brzmi...
Damira
06.12.2018 r. 20:03:59
Ano wałkowali nas w te i wewte..swego czasu
ona533
06.12.2018 r. 20:15:00
...piękny...ten...nasz kraj...
Damira
06.12.2018 r. 20:18:14
Piękny , tylko szczęścia do zarządzających nim niestety nam brak..ale mimo tego, nie zamieniłabym go na żaden inny..
w Murzasichle .. to tylko humor, szampan..jako ciepło kapoto, bucioki i copka .. wystorcy.. hejjjjj
Większość z tych ludziów żyje na kredyt, samochody w leasingu poddają się modzie i propagandzie zachodu bo w końcu święta dziękczynienia jeszcze w kalendarzu brak choć pewnikiem za kilka lat wpisze się w polską tradycję na dobre
a że biedy nie widać to zasługa zaradności Polaka, ilu pracuje za granicą
a humor z tego zestawu najważniejszy
szampan i muza toże
To jest ich wybór !!...Problemem jest mechanizm psychologiczny a banki bardzo dobrze go wykorzystują. Chodzi o to, że łatwo i szybko, bez wysiłku można mieć już teraz COŚ, na co normalnie zarabiałoby sie kilka lat., albo coś na co w ogóle ludzi nie stać. Są oczywiście ludzie,którzy potrafią sobie wszystko dobrze wyliczyć i potrafią z tych kredytów korzystać. To jest jednak mniejszość, natomiast reszta to forma matematycznego analfabetyzmu i myślenia życzeniowego. To tak jak z cenami w marketach coś kosztuje 1.99 ale Kowalski ... widzi 1.00 .Powtarzam , każdy ma prawo wyboru.Jednak ludziska łykają wszystko niczym pelikany.Nie zależnie czy ich stać, czy nie i masz tutaj rację aby tylko się pokazać że mnie stać..a martwic się .będziemy potem
...każdego nie stać...i na raty...w miastach to widać...z emerytury niecałe 1,5 tyś. uregulować trzeba...czynsz rachunki jedzenie leki...i jest prawo wyboru...
taaaaa....wszystko ma awers i rewers
...najlepiej wszystkim po równo
po jakieś 10.tysiaków
samochodzie, mieszkaniu
najlepiej w apartamentowcu ..oczywiście czynsze w ramach socjalu a co tam.
.
Socjalizm dzielnie sie trzyma. On jest gorszy od narkotyków gdyż uzależnia trwale i przez pokolenia. Jest największym nieszczęściem ludzkości i najdoskonalszym dziełem....
Masz Senior rację
.. żyjemy w kraju w którym dobro kraju nie przedkłada sie na dobro nasze ..były są i będą różnice ..
wszędzie ..Znasz temat pielęgniarek? Jedne narzekaja że mało a inne a znam takie osobiście mają po 4- 5 kółek w jednej z największych i najlepszych klinik pediatrycznych na Śląsku a może i w kraju .Kiedyś rozmawiałam z jedną z takich niezadowolonych i zgadnij co usłyszałam gdy powiedziałam że mogę jej tam załatwić robotę ...
No zgadnij???
Tak sobie myślę..zachłysnęli się ludziska wolnością , otwartymi granicami , pełnymi półkami . Braliśmy garściami z zachodu i Ameryki te halołiny , walantajdajny ,eventy, weekendy, second handy, big macki na niedzielne rodzinne obiady,burger kingi, oinkluziwy,lastminuteny
i w końcu zatracili się w tym szalonym tańcu z chochołem ...z zachodu
Słowo
Oczywista, oczywistość ..
do.. młodych gęsi ..szczególne
i zaraz się zapytowywuję tradycyjnie co szamał na obiad..
...gęsi odleciały...co do wojny...to sprawa wygląda...poważnie...
...a ja tam bym co ustrzelił...z czarno-prochowej...jakom barzancice...bym...
...widzę że znasz temat czarno prochowca...chylę czoła i stawiam browca...
...Radler...tego wszędzie pełno...stawiam mało znane z połczyńskiego browaru...niefiltrowane...to piwo ma w sobie dużo smaku piwa...oj tam...Izy-dorku...to duża dziewczynka jest...a do tego kobitka śląska...szeroka w barach...a w kitniaku wąska...dwóm da radę...znaczy browcom...
Monsieur Marquis
ja taka ze Śląska, jak Ty z Pomorza
moi naczelna zasada ..
brak umiaru gubi ludzi..hough
..pijany facet to tragedia ..kobieta ..KATASTROFA..
...oj...nie nerwujsja...toż napisano...Katowice...a to co jest...?...kiedyś też byłem Ślązakiem...z Cze-wy...
...rdzennym co węgiel wydobywał z komórki...
...na zgodę...
A skąd żeż!!!
Modelowy portret Ślązaczki nakreślasz Markizie
.. ale czasy się zmieniły, tak jak i kobiety
powiedzmy, że mam obywatelstwo ..
....jestem ze Śląska to prawda , ale Ślązaczką rodowitą nie jestem.Chociaż po tylu latach ..
...wiem Ci ja wiem...
...obywatelko...wszytko się zmienia...wizerunki...kierunki...potrzeby...jak to nie tajemnica wyznaj jak na spowiedzi...gdzie to zostałaś porodzona...
...posłodziło mnie się...trzy płaskie...
W kraju nad Wisła
..gdzie bursztynowy świerzop, gryka jak śnieg biała,gdzie panieńskim rumieńcem dzięcielina pała
nie słodzem ..w ogóle
,
...jakoś znajomo...brzmi...
Ano wałkowali nas w te i wewte..swego czasu
...piękny...ten...nasz kraj...
Piękny
, tylko szczęścia do zarządzających nim
niestety nam brak..ale mimo tego, nie zamieniłabym go na żaden inny..
...z...Czerwonymi gitarami...zanucim...
Najpiękniejsze są polskie dziewczyny,
Kiedy włosy zaplata im wiatr.
Roześmiane, gdy na nie patrzymy.
Zamyślone, gdy wzruszy je kwiat.
Najpiękniejsze są polskie dziewczyny,
Gdy w ich oczach przegląda się dzień,
Gdy pytają nad rzeką kaliny:
Co o miłych, najmilszych ich wie.