Wrzutka użytkownika
Konto usunięte
18.01.2010 08:49 · ID 88446
Szacunek do kobiet
Chamstwo wzgledem kobiet jest bardzo czesto spotykanym zjawiskiem ....hmm pisze o tym dlatego bo wczoraj byłam swiadkiem takiego zdarzenia na ulicy...jak facet bluzgał na swoja kobiete od najgorszych..wyciagał do niej rece...
Inny przykład z którym sie czesto spotykam ...czesto faceci maja taka tendencje...ze w towarzystwie przy kolegach chwala sie ile razy zdradzili swoja kobiete ....i w taki sposób...mysle ze psuja jej opinie.....
mnie osobiscie to strasznie zraża..jeden i drugi przykład sa dla mnie niewyobrazalne...czy mozna sie tak zachowywac????
Inny przykład z którym sie czesto spotykam ...czesto faceci maja taka tendencje...ze w towarzystwie przy kolegach chwala sie ile razy zdradzili swoja kobiete ....i w taki sposób...mysle ze psuja jej opinie.....
mnie osobiscie to strasznie zraża..jeden i drugi przykład sa dla mnie niewyobrazalne...czy mozna sie tak zachowywac????
Dyskusja
176
Komentarze
Odpowiedzi mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Zaloguj się.
ciekawe o co poszło
jak sobie pomysle co ta dziewczyna miała sie z nim jak wrócili do domu to...az sie boje oczy otwierac
..MOJA BYŁA ..ŻONA WYZWAŁA MNIE ..OD **cenzura** IARZY..I CO MIAŁEM ..ZROBIĆ ..GDYBY ..TO BYŁ FACET ..TO BY ..DOSTAŁ ..WPIER...
..ALE ..NIE BIJE KOBIET ..WIĘC?
i chwała za to bo co ja bym bez was poczeła
a tutaj tylko konkretnyn przykład podałam
ale nie w tych sprawach hahahhaha
..PRZECHODZĄC OBOK MNIE CELOWO SIĘ O MNIE OCIERAŁA,ROZMOWA ..NIE ODNIOSŁA ŻADNYCH ..SKUTKÓW ..WIĘC W KOŃCU ..JĄ ODEPCHNĄLEM ..PRZEWRÓCIŁA SIĘ ..I WTEDY .POSYPAŁY SIĘ WYZWISKA .OD **cenzura** IARZA...ALE SPOKOJNIE JEJ ODPOWIEDZIAŁEM ..ŻE SKORO ..JA **cenzura** IARZ .TO ..ONA CO JEST ..BYLA PRZECIEŻ MOJĄ ŻONĄ ..ŚWIADKOWIE ZAJŚCIA ZACZĘLI SIE ŚMIAĆ ..
..MOJA ZONA ..JAK SZYBKO ..PRZYSZLA ..TAK SZYBKO ..POSZŁA ..
CAŁA SYTUACJA ..ROZGRYWAŁA SIĘ ..NA OCZACH ..MOJEJ KOBIETY..
..NIGDY ..NIE CHCIAŁBYM ..ABY ..COŚ TAKIEGO ..ZDARZYŁO ..SIĘ PO RAZ DRUGI ..SPRAWY .PRYWATNE ..POWINNO SIĘ ZAŁATWIAĆ ..W DOMU..
to jest przykre do czego ludzie sie posówaja
Jestem w drodze do pracy, więc nie mam za dużej możliwości się rozpisywać, choć dużo mógłbym powiedzieć w tym temacie, bynajmniej nie dla tego, że zajmuję się procederem bicia i obrażania Kobiet.
W każdym razie myślę, że cała sprawa sprowadza się do szacunku do samej/samego siebie... Jeśli więc Kobieta się nie szanuje (pozwala na nieszanowanie przez faceta - celowo nie używam słowa "mężczyzna")- to tym samym on nie będzie jej szanował...
Tak samo ja szanuję sam siebie i nie pozwalam "wchodzić sobie na głowę" - choć może inaczej: staram się nie wchodzić w pyskówki na pewnym poziomie - z szacunku dla siebie...
Jeśli nie szanujemy sami siebie - nie będzie nas szanował "nikt" (nawet NIKT)...
Oczywiście pominąłem wiele aspektów, bo jak już pisałem są różne sytuacje, a relacje między ludzkie są narażone na różne koleje losu (kłótnie, sprzeczki, etc.), ale w naszej kulturze mimo wszystko Kobiety mają pewną niejako z góry określoną pozycję, w przeciwieństwie do choćby większości krajów arabskich czy hiszpańskojęzycznych (zawężając - latynoamerykańskich)... Inną kwestią jest to, że z powodu wielu dziejów kulturowych niektórym przedstawicielkom płci pięknej "zdarza" się wykorzystywać swoje przywileje że tak to ujmę...
Kobieto - jeśli faceta stać na poniżanie i wyzywanie Cię w miejscu publicznym - na co stać go w domowym zaciszu???
Miłego dnia wszystkim życzę i pozdrawiam serdecznie...
Niestety dojeżdżam już do celu