CO SPRAWIA, ŻE JEST W WIEKSZOŚCI Z WAS PRZYZWOLENIE NA ROBIENIE KARDYNALNYCH BŁĘDÓW ORTOGRAFICZNYCH ? ZAWSZE MOŻNA NAZWAĆ TO DOBRYM WYCHOWANIEM LUB OBOJETNOŚCIĄ, JAK KTOŚ INNY PISZE. NIE CZEPIAM SIĘ BŁĘDÓW WYNIKAJACYCH Z SZYBKIEGO PISANIA LUB PRZEJĘZYCZENIA.
sam jestem dyslektykiem... ale to też zobowiązanie by dokładać większych starań...
ktoś kiedyś powiedział, że kaleczenie ojczystego języka jest jak sikanie na groby przodków, którzy za ten język oddali życie...
dzienkujem rze siem staraż
kaleczenie jezyka i uszu lub oczu innych, którzy tego słuchają lub czytają.
i źródło nieporozumień
a może to jakiś sport narodowy i to już niestety występujący u całego pokolenia ? jak nie zrobisz paru błedów to nie jesteś cool&trendy
tylko uwaga na powódź
szczerze nie czepiam sie tego i nie zwracam komuś uwage na to ,może dlatego ze przyczyn może być mase ,począwszy od klawiatury, dysleksje itd jeżeli druga osoba ,pisze kulturalnie choć z błędami jest wszystko ok,,,,,,,oczywiscie to moje zdanie
brawo brawo dzienki ze ktos poruszył taki temat brawo
brak klawisza ALT na klawiaturze tłumaczy wszystko .....
i może zmienić sens, np. \"boski Cezarze nie rób mi łaski\"
w czasach Cezara robienie łaski wśród mężczyzn było na porządku obrad co nie zwlnialo ich od przestrzegania zasad.
jestem ciekaw ilu ludzi z tym tematem sie zgadzaja?
10% reszta ma gdzieś zasady.
może pojawią się neofici
zgadzam sie
nawracanie się jest teraz w odwrocie
zależy o nawracaniu w którą stronę piszesz
ciekawe?
tesz sje padpisje jako czalawiek kolturny..musi harszo wychadawany ...muwie kaniec zblenamj
...no i Gepciu postawił kropkę nad \" i \"
chyba że robią łaskę robiąc laskę
no to iwonka musimy. wziosc sprawy w swoje rece robimy ja ucze polskiego.i histori ty wychowania..ja bym uczyl ich tego ale rece mnie bola.
rzuf
D.R.I. z naciskiem na \" Ł \"
No to Gepciu bierzemy sie do roboty. Ty ich ucz,a ja będę patrzyła jak się przy okazji wychowują
Eliot, ale tylko sugeruje. Dla niektórych , to tez problem
pefnie rze dobry
jawohl
CO SPRAWIA, ŻE JEST W WIEKSZOŚCI Z WAS PRZYZWOLENIE NA ROBIENIE KARDYNALNYCH BŁĘDÓW ORTOGRAFICZNYCH ?
ZAWSZE MOŻNA NAZWAĆ TO DOBRYM WYCHOWANIEM LUB OBOJETNOŚCIĄ, JAK KTOŚ INNY PISZE.
NIE CZEPIAM SIĘ BŁĘDÓW WYNIKAJACYCH Z SZYBKIEGO PISANIA LUB PRZEJĘZYCZENIA.
sam jestem dyslektykiem... ale to też zobowiązanie by dokładać większych starań...
ktoś kiedyś powiedział, że kaleczenie ojczystego języka jest jak sikanie na groby przodków, którzy za ten język oddali życie...
dzienkujem rze siem staraż
kaleczenie jezyka i uszu lub oczu innych, którzy tego słuchają lub czytają.
i źródło nieporozumień
a może to jakiś sport narodowy i to już niestety występujący u całego pokolenia ?
jak nie zrobisz paru błedów to nie jesteś cool&trendy
tylko uwaga na powódź
szczerze nie czepiam sie tego i nie zwracam komuś uwage na to ,może dlatego ze przyczyn może być mase ,począwszy od klawiatury, dysleksje itd
jeżeli druga osoba ,pisze kulturalnie choć z błędami jest wszystko ok,,,,,,,oczywiscie to moje zdanie
brawo brawo dzienki ze ktos poruszył taki temat brawo
brak klawisza ALT na klawiaturze tłumaczy wszystko .....
i może zmienić sens, np. \"boski Cezarze nie rób mi łaski\"
w czasach Cezara robienie łaski wśród mężczyzn było na porządku obrad
co nie zwlnialo ich od przestrzegania zasad.
jestem ciekaw ilu ludzi z tym tematem sie zgadzaja?
10%
reszta ma gdzieś zasady.
może pojawią się neofici
zgadzam sie
nawracanie się jest teraz w odwrocie
zależy o nawracaniu w którą stronę piszesz
ciekawe?
tesz sje padpisje jako czalawiek kolturny..musi harszo wychadawany ...muwie kaniec zblenamj
...no i Gepciu postawił kropkę nad \" i \"
chyba że robią łaskę robiąc laskę
no to iwonka musimy. wziosc sprawy w swoje rece
robimy ja ucze polskiego.i histori ty wychowania..ja bym uczyl ich tego ale rece mnie bola.
rzuf
D.R.I. z naciskiem na \" Ł \"
No to Gepciu bierzemy sie do roboty. Ty ich ucz,a ja będę patrzyła jak się przy okazji wychowują
Eliot, ale tylko sugeruje. Dla niektórych , to tez problem
pefnie rze dobry
jawohl