forum

Rozrywka i uczucia

Do MarKa no i jeszcze raz do wszystkich innych

1. Konto usunięte 24.05.2009 r. 19:20:36

żyjemy w przestrzeni nie na dwuwymiarowej kartce , czas to 4 wymiar i nie wiele jeszcze o nim wiemy ale na pewno nigdy go nie pojmiemy. Wiara czyni cuda kto chodzi z pozytywnymi myślami w głowie i wierzy że wszystko się uda wtedy wszystko Się mu udaje. Wiara stworzyła bogów i ona daje nam siłę. To wiara jest jedynym Bogiem. Pozytywny bóg to pozytywne myślenie. Każdy powinien Poznawać Boga po swojemu. Wyznania są po to żeby ludziom narzucić władzę. Z resztą popatrzmy na początki wyznań gdy ich było więcej. Najsilniejszy wygrywa i narzuca boga. Moich przodków mordowano i okradano w imię boga którego król przyjął ze strachu. Zasymilowane nasze tradycje i święta. a władzę sprawuje "Cesarz" który ma swoich "Generałów" i niższych "oficerów" a dawniej to nawet zbrojną groźną armię która walczyła z "heretykami" i "złymi" bogami na całym świecie

2. ... 24.05.2009 r. 19:31:25

Jednak czy kwadrat może wyobrazić sobie sześcian? Jak komputer wyobraża sobie programistę. Nigdy nie poznamy bytów z wyższych wymiarów, a one będą mogły ingerować w nasz wymiar. Nie wiem w któro-wymiarowej przestrzeni jest dusza, Bóg (jako istota najdoskonalsza) niebo itp... ale wiara, że moja świadomośc może przetrwać w lepszej rzeczywistości raczej pomaga a nie przeszkadza w codziennym życiu trójwymiarowca na osi czasu. Myślę, że przy obecnym poziomie wiedzy matematyczno-przyrodniczej łatwiej to wszystko zrozumieć na podstawie objawienia bibiljnego.

3. Konto usunięte 24.05.2009 r. 19:33:28

Zadalem pytanie o czas ,przestrzen i religie w wlasnym wydaniu (widzeniu) i po wlasnych przemysleniach. O tym ze w pewnym sensie wszyscy jestesmy okruchami boga jak kolwiek go pojmujemy.
    Proszac jednoczesnie nasza katolicka brac by nie cytowali biblii czyli czegos czego i tak nie rozumieja.

4. ... 24.05.2009 r. 19:33:28

a bardzo często wzbogacają. Tylko nie można a priori ustawiać się konta. Zainteresowanym polecam książki Ditwurtha (może nieco zniekształciłem nazwisko - jest trudne a piszę z pamięci - z góry przepraszam)