izunia ma rację jak raz zdradził zrobi to znowu. A nie da się tego ot tak sobie wybaczyć bo co to za związek jak już nie ma zaufania
antek
24.02.2012 r. 07:54:44
Do tematu
od razu zdrada po prostu zmiana w monotonii życia codziennego jak z jedzeniem najlepsza potrawa podawana cały czas się przejada ( oprócz chleba , ale to wyjątek potwierdzający regułę )
Gabriel
25.02.2012 r. 00:18:22
Ja nie byłem żonaty więc nie wiem jakbym się zachował gdyby żona mnie zdradziła...
Trzeba bowiem wziąć pod uwagę masę czynników jak uczucie, nasze podejście do zdrady czy dzieci...
Pewien jestem jednego. Jeśli oczekujesz wierności to nie wybaczaj zdrad i jak partner lub partnerka cię zdradzi to daj jej kopa w zad...
ewan0545
25.02.2012 r. 10:04:32
przysiega małżenska,jest najcenniejsza , gdy się ją szanuje nie wolno jej łamac,jeżeli w małżenstwie zabraknie miłosci ,pozostaje rozwód i wtedy poszukac nowych partnerów.
Marek
25.02.2012 r. 10:34:56
Wszystko oprócz zdrady da się wybaczyć. Wierność jest podstawą związku i według mnie jest to dobra podstawa do rozstania się.
Marek
25.02.2012 r. 11:18:53
Oczywiście. Jeżeli tylko przypuszczasz że ktoś zdradza nie ma co robić wielkiej afery. Ale jeżeli są twarde dowody na zdradę to nie ma co liczyć że drugi raz się nie powtórzy.
Marek
25.02.2012 r. 12:19:14
Nikt nie jest ekspertem w sprawach wybaczania i zdrady. Ale zdrada bardzo boli i jest bardzo ciężko ją wybaczyć. A co do niemców nie każdy tak samo postępuje. Każdy ma inny charakter i inaczej się zachowuje.
Marek
25.02.2012 r. 23:58:08
Ja raczej nie mógł bym wybaczyć zdrady. Jeżeli ja jestem wierny to tego samego wymagam od drugiej osoby. Zresztą wierność to chyba nie takie duże wymaganie.
antek
26.02.2012 r. 09:01:05
ZDRADA to tylko skutek
Trzeba poszukać przyczyny tej zdrady i wtedy można pomyśleć o rozwodach wybaczeniach i innych mądrych rozwiązaniach
Roni
26.02.2012 r. 16:13:13
Witam!
Jeśli się kocha to wszystko można wybaczyć oprócz zdrady.
Roni
26.02.2012 r. 16:20:50
A czy słownik jęz.polskiego nie posiada takiego słowa jak \"oprócz\"?
Roni
26.02.2012 r. 16:39:49
Skoro słownik posiada to skorzystałem z tego właśnie słowa,żeby nie wymieniać wszystkiego co można wybaczyć,a że tylko zdrady nie wybaczył bym. Wiem,że jeśli byłaby miłość to nie byłoby zdrady,akurat tego nie trzeba mi tłumaczyć. Ale nie wszyscy wiedzą co znaczy prawdziwie kochać. Po jaką cho-lerę brać ślub,często z miłości,tak mi się wydaje,a może się mylę?
Roni
26.02.2012 r. 16:52:14
Jeśli o mnie chodzi to jestem pewien na 100%,że jeśli bym miał żonę to bym jej nie zdradził nawet myślami.
Roni
26.02.2012 r. 16:58:17
A może Wiesz coś czego ja nie wiem?
Roni
26.02.2012 r. 17:03:39
Tak,wiem na pewno! Bo moja żona byłaby NAJ i nie interesowałaby mnie żadna inna.
Roni
26.02.2012 r. 17:15:32
Gdyby we wcześniejszym poście był na końcu znak odpowiedni postawiony to bym wiedział czy to jest pytanie czy co to jest,a ja odpisuję tak jak się domyślam. Więc nie Pytaj kogo chcę przekonywać! Nie Pisz \"MY\" bo ja nie należę do \"NAS\".
Roni
26.02.2012 r. 17:17:08
Pysia,to nie początek,to już koniec miłości.
Roni
26.02.2012 r. 17:27:40
Agafla,czy ja piszę,że nie umiesz pisać? Pisz ze zrozumieniem i będzie wszystko ok! A po trzecie to Ty napisałaś \"MY\",a nie ja.
Roni
26.02.2012 r. 17:31:22
Agafla,ale dlaczego nie Dokończyłaś całego zdania? Mnie chodziło głównie o \"My\" + reszta zdania.
Roni
26.02.2012 r. 17:40:14
Dobra! Napiszę Tobie bo widzę,że nie Domyślisz się do rana o co mi chodzi \" My jako dwie oddzielne gatunki wiemy doskonale,ze są cechy gatunkowe,których nie można się wyzbyć \" A więc: \"My\" może Pisałaś o sobie,bo ja nie zaliczam się do tych,którzy nie potrafią się wyzbyć cech gatunkowych. Dla prawdziwej miłości można zmienić całe swoje życie,a nie tylko cechy gatunkowe. Panimaju?
gośka
26.02.2012 r. 17:48:25
Roni
26.02.2012 r. 17:49:46
Nie jestem idealistą Czasami lubię podyskutować tak dla humoru i wyszukuję czegoś od czego można zacząć dyskusję,czasami ludzie tego nie wytrzymują i są wściekli na mnie,ale Ty Dałaś radę
Roni
26.02.2012 r. 17:52:32
Właśnie tak!
gośka
26.02.2012 r. 17:53:21
po prostu ma dziewczyna jaja
Roni
26.02.2012 r. 17:56:56
Pewnie że komplement! Każdy by chciał kobietę z jajami!
gośka
26.02.2012 r. 17:58:03
agafia jesteś jedna tu z niewielu która nie użala się nad sobą i nie robi z siebie słodkiej idiotki brawo
Zdrada kończy związek ?
absolutnie...to początek nowej miłości
izunia ma rację jak raz zdradził zrobi to znowu. A nie da się tego ot tak sobie wybaczyć
bo co to za związek jak już nie ma zaufania
Do tematu
po prostu zmiana w monotonii życia codziennego
jak z jedzeniem najlepsza potrawa podawana cały czas się przejada
( oprócz chleba , ale to wyjątek potwierdzający regułę )
od razu zdrada
Ja nie byłem żonaty więc nie wiem jakbym się zachował gdyby żona mnie zdradziła...
Trzeba bowiem wziąć pod uwagę masę czynników jak uczucie, nasze podejście do zdrady czy dzieci...
Pewien jestem jednego. Jeśli oczekujesz wierności to nie wybaczaj zdrad i jak partner lub partnerka cię zdradzi to daj jej kopa w zad...
przysiega małżenska,jest najcenniejsza , gdy się ją szanuje
nie wolno jej łamac,jeżeli w małżenstwie zabraknie miłosci ,pozostaje rozwód i wtedy poszukac nowych partnerów.
Wszystko oprócz zdrady da się wybaczyć. Wierność jest podstawą związku i według mnie jest to dobra podstawa do rozstania się.
Oczywiście. Jeżeli tylko przypuszczasz że ktoś zdradza nie ma co robić wielkiej afery. Ale jeżeli są twarde dowody na zdradę to nie ma co liczyć że drugi raz się nie powtórzy.
Nikt nie jest ekspertem w sprawach wybaczania i zdrady. Ale zdrada bardzo boli i jest bardzo ciężko ją wybaczyć. A co do niemców nie każdy tak samo postępuje. Każdy ma inny charakter i inaczej się zachowuje.
Ja raczej nie mógł bym wybaczyć zdrady. Jeżeli ja jestem wierny to tego samego wymagam od drugiej osoby. Zresztą wierność to chyba nie takie duże wymaganie.
ZDRADA to tylko skutek
i wtedy można pomyśleć o rozwodach wybaczeniach i innych mądrych rozwiązaniach
Trzeba poszukać przyczyny tej zdrady
Witam!
Jeśli się kocha to wszystko można wybaczyć oprócz zdrady.
A czy słownik jęz.polskiego nie posiada takiego słowa jak \"oprócz\"?
Skoro słownik posiada to skorzystałem z tego właśnie słowa,żeby nie wymieniać wszystkiego co można wybaczyć,a że tylko zdrady nie wybaczył bym.
Wiem,że jeśli byłaby miłość to nie byłoby zdrady,akurat tego nie trzeba mi tłumaczyć. Ale nie wszyscy wiedzą co znaczy prawdziwie kochać. Po jaką cho-lerę brać ślub,często z miłości,tak mi się wydaje,a może się mylę?
Jeśli o mnie chodzi to jestem pewien na 100%,że jeśli bym miał żonę to bym jej nie zdradził nawet myślami.
A może Wiesz coś czego ja nie wiem?
Tak,wiem na pewno! Bo moja żona byłaby NAJ i nie interesowałaby mnie żadna inna.
Gdyby we wcześniejszym poście był na końcu znak odpowiedni postawiony to bym wiedział czy to jest pytanie czy co to jest,a ja odpisuję tak jak się domyślam. Więc nie Pytaj kogo chcę przekonywać! Nie Pisz \"MY\" bo ja nie należę do \"NAS\".
Pysia,to nie początek,to już koniec miłości.
Agafla,czy ja piszę,że nie umiesz pisać? Pisz ze zrozumieniem i będzie wszystko ok! A po trzecie to Ty napisałaś \"MY\",a nie ja.
Agafla,ale dlaczego nie Dokończyłaś całego zdania? Mnie chodziło głównie o \"My\" + reszta zdania.
Dobra! Napiszę Tobie bo widzę,że nie Domyślisz się do rana o co mi chodzi
\" My jako dwie oddzielne gatunki wiemy doskonale,ze są cechy gatunkowe,których nie można się wyzbyć \" A więc: \"My\" może Pisałaś o sobie,bo ja nie zaliczam się do tych,którzy nie potrafią się wyzbyć cech gatunkowych. Dla prawdziwej miłości można zmienić całe swoje życie,a nie tylko cechy gatunkowe. Panimaju?
Nie jestem idealistą
Czasami lubię podyskutować tak dla humoru i wyszukuję czegoś od czego można zacząć dyskusję,czasami ludzie tego nie wytrzymują i są wściekli na mnie,ale Ty Dałaś radę
Właśnie tak!
po prostu ma dziewczyna jaja
Pewnie że komplement!
Każdy by chciał kobietę z jajami!
agafia jesteś jedna tu z niewielu która nie użala się nad sobą i nie robi z siebie słodkiej idiotki brawo
No to Barcie się dobrze,a ja