czytalem bardzo duzo na ten temat. I wstepnie jesli ktos nie wie,to transseksualizm to krotko mowiac zmiana płci. Chodzi mi o opinie innych ludzi na ten temat i np jakby wasza bliska osoba chciala zmienic plec to jakbyscię zareagowali. Podkreślam że praca jest na psychologię. Ale interesują mnie szczere opinię o takich ludziach. Podkreślam że wstęp już mam (więc co to jest transseksualizm itd). Będę wdzięczny za pomoc
Gabriel
24.11.2011 r. 10:51:38
Każdy ma prawo żyć zgodnie z własnym sumieniem...
Ja mam znajomego homoseksualistę więc transa też bym pewnie zaakceptował...
Gabriel
24.11.2011 r. 10:57:52
Boję się wejść do środka
Malwina
24.11.2011 r. 11:02:23
ja miałam kiedyś petenta kobietę, która po jakimś czasie pojawiła się ponownie jako mężczyzna, było to jakieś 15 lat temu i wówczas wzbudziło to niemałą sensację wśród pracowników urzędu,
teraz, mamy z tym do czynienia znacznie częściej i staje się niemal czymś zupełnie normalnym, już nie jest niczym szokującym
Gabriel
24.11.2011 r. 11:20:54
Sara....
Jakby to był jedyny syn to zaakceptowałabyś go...
Gabriel
24.11.2011 r. 11:22:15
Ja przyznam się że jakbym ja miał dziecko i by do mnie przyszło to posłałbym je do specjalisty...
Gabriel
24.11.2011 r. 11:24:42
Ja też bym to z czasem zaakceptował ale byłoby mi bardzo ciężko i na początku starałbym się go zmienić...
Mikołaj
24.11.2011 r. 11:30:42
dzieki wam za wypowiedzi. Ogolnie ja mam kolege (byla kolezanka) ktory to przeszedl i uwazam ze jest zupelnie normalny. Gdybym go nie znal wczesniej nawet nie wiedzial bym ze kiedys byl kims innym. A co do jego bliskich nie robia mu problemow sadownie . I to prawda że coraz więcej jest przypadków transseksualistów aczkolwiek często jest to mylone z tranwestyta co jest zupełnie inna rzeczą. Jeśli ktoś by miał jakieś przypadki z ts to byłybym wdzięczny za napisanie
Mikołaj
24.11.2011 r. 11:33:25
dzieki wam za wypowiedzi. Ogolnie ja mam kolege (byla kolezanka) ktory to przeszedl i uwazam ze jest zupelnie normalny. Gdybym go nie znal wczesniej nawet nie wiedzial bym ze kiedys byl kims innym. A co do jego bliskich nie robia mu problemow sadownie . I to prawda że coraz więcej jest przypadków transseksualistów aczkolwiek często jest to mylone z tranwestyta co jest zupełnie inna rzeczą. Jeśli ktoś by miał jakieś przypadki z ts to byłybym wdzięczny za napisanie
Mikołaj
24.11.2011 r. 11:41:11
MARIA nie ma spprawy :p tylko powiedz gdzie i kiedy :d to cos pomyslimy :p
Mikołaj
24.11.2011 r. 11:46:07
Bo ja jestem młody i gniewny zawsze lubiłem zakazane owoce Zawsze najlepiej smakują
Malwina
24.11.2011 r. 11:53:43
Maryś, to ty ten zakazany owoc?
Malwina
24.11.2011 r. 11:57:19
pewnie, że możesz być a niech spadają, zobaczymy, co tam ma
Malwina
24.11.2011 r. 12:01:58
jesteś niemożliwa
Mikołaj
24.11.2011 r. 12:03:16
a wszyscy mi mowia ze na takiego grzecznego i poukladanego chlopca wygladam. A tu o mlody i gniewny
Mikołaj
24.11.2011 r. 12:10:03
a co do poprzednich wypowiedzi to hmm jakby kazdy chodzil bez spodni to byscie za dobrze mialy kobitki :p ja jestem grzeczny chlopczyk ;d
Malwina
24.11.2011 r. 12:12:00
zaraz tam chodził, poleżał od czasu do czasu
Mikołaj
24.11.2011 r. 12:17:25
ja wole lezec i chodzic bez spodni
Malwina
24.11.2011 r. 12:22:33
a ja lubię spać bez....
Mikołaj
24.11.2011 r. 12:23:11
Nie nie Nic z tych rzeczy myślałem o spodenkach
Malwina
24.11.2011 r. 12:26:00
a ja o spodniach
Malwina
24.11.2011 r. 12:30:18
do Harnasia siostrunia, to pojedziemy w innym celu
Mikołaj
24.11.2011 r. 12:31:08
zawsze mam taki problem ze kobiety mowia zawsze o czyms innym niz ja
Malwina
24.11.2011 r. 12:34:49
bo my Mikuś myślimy mózgiem
Mikołaj
24.11.2011 r. 12:46:55
MARIA no tak,ze nigdy zadna dziewczyna nie mysli o tym co ja.zawsze ma przeciwne zdanie jeszcze nie pojawil się taki okaz ktora myslala by tak jak ja a przynajmniej podobnie.
Malwina a ze ja to niby czym mysle?
Mikołaj
24.11.2011 r. 12:50:27
Filantropka cieszę się że jestes tak tolerancyjna. Niestety Polska jeszcze nie dorosla do rozwoju psychologii niestety. I nie kazdy mysli tak jak my.
A teraz zastanawia mnie jedna rzecz skoro jesteś aż tak tolerancyjną to wyobraź sobie sytuację że jesteś z chłopakiem dajmy na to rok. I że go kochasz itd. I on Ci mówi że jest transseksualista. I wtedy go zostawisz? Z tego względu że był kiedyś kobieta?
Malwina
24.11.2011 r. 12:50:43
to zależy czasami tym samym
Mikołaj
24.11.2011 r. 12:56:06
MARIA ale chociaż raz na ruski rok mogłaby się ze mną zgodzić
Malwina ja zawsze myślę mózgiem
Mikołaj
24.11.2011 r. 13:01:49
MARIA no przykład myślenia hmmm. No np jak idziemy do sklepu po łóżko meble czy cokolwiek albo nawet jedzenie albo piwo to jej zawsze nie podoba się to co mi się podoba. Jeszcze nigdy w życiu żadnej się nie spodobało to co mi się podoba
Mikołaj
24.11.2011 r. 13:16:42
Filantropką powiem Ci szczerze że gdyby moja dziewczyna powiedziała mi że jest ts to na początku był bym zły nawet bardzo że od początku nie była ze mną szczera. Ale gdybym ja kochał to nie zostawił bym jej z tego powodu...
czytalem bardzo duzo na ten temat. I wstepnie jesli ktos nie wie,to transseksualizm to krotko mowiac zmiana płci. Chodzi mi o opinie innych ludzi na ten temat i np jakby wasza bliska osoba chciala zmienic plec to jakbyscię zareagowali. Podkreślam że praca jest na psychologię. Ale interesują mnie szczere opinię o takich ludziach. Podkreślam że wstęp już mam (więc co to jest transseksualizm itd). Będę wdzięczny za pomoc
Każdy ma prawo żyć zgodnie z własnym sumieniem...
Ja mam znajomego homoseksualistę więc transa też bym pewnie zaakceptował...
Boję się wejść do środka
ja miałam kiedyś petenta kobietę, która po jakimś czasie pojawiła się ponownie jako mężczyzna, było to jakieś 15 lat temu i wówczas wzbudziło to niemałą sensację wśród pracowników urzędu,
teraz, mamy z tym do czynienia znacznie częściej i staje się niemal czymś zupełnie normalnym, już nie jest niczym szokującym
Sara....
Jakby to był jedyny syn to zaakceptowałabyś go...
Ja przyznam się że jakbym ja miał dziecko i by do mnie przyszło to posłałbym je do specjalisty...
Ja też bym to z czasem zaakceptował ale byłoby mi bardzo ciężko i na początku starałbym się go zmienić...
MARIA nie ma spprawy :p tylko powiedz gdzie i kiedy :d to cos pomyslimy :p
Bo ja jestem młody i gniewny
zawsze lubiłem zakazane owoce
Zawsze najlepiej smakują
pewnie, że możesz być
a niech spadają, zobaczymy, co tam ma
a wszyscy mi mowia ze na takiego grzecznego i poukladanego chlopca wygladam. A tu o mlody i gniewny
a co do poprzednich wypowiedzi to hmm jakby kazdy chodzil bez spodni to byscie za dobrze mialy kobitki :p ja jestem grzeczny chlopczyk ;d
zaraz tam chodził, poleżał od czasu do czasu
ja wole lezec i chodzic bez spodni
a ja lubię spać bez....
Nie nie
Nic z tych rzeczy
myślałem o spodenkach
a ja o spodniach
do Harnasia siostrunia, to pojedziemy w innym celu
zawsze mam taki problem ze kobiety mowia zawsze o czyms innym niz ja
bo my Mikuś myślimy mózgiem
MARIA no tak,ze nigdy zadna dziewczyna nie mysli o tym co ja.zawsze ma przeciwne zdanie
jeszcze nie pojawil się taki okaz ktora myslala by tak jak ja a przynajmniej podobnie.
Malwina a ze ja to niby czym mysle?
Filantropka cieszę się że jestes tak tolerancyjna. Niestety Polska jeszcze nie dorosla do rozwoju psychologii niestety. I nie kazdy mysli tak jak my.
skoro jesteś aż tak tolerancyjną
to wyobraź sobie sytuację że jesteś z chłopakiem dajmy na to rok. I że go kochasz itd. I on Ci mówi że jest transseksualista. I wtedy go zostawisz? Z tego względu że był kiedyś kobieta?
A teraz zastanawia mnie jedna rzecz
to zależy
czasami tym samym
MARIA ale chociaż raz na ruski rok mogłaby się ze mną zgodzić
Malwina ja zawsze myślę mózgiem
MARIA no przykład myślenia hmmm. No np jak idziemy do sklepu po łóżko meble czy cokolwiek albo nawet jedzenie albo piwo to jej zawsze nie podoba się to co mi się podoba. Jeszcze nigdy w życiu żadnej się nie spodobało to co mi się podoba
Filantropką powiem Ci szczerze że gdyby moja dziewczyna powiedziała mi że jest ts to na początku był bym zły nawet bardzo że od początku nie była ze mną szczera. Ale gdybym ja kochał to nie zostawił bym jej z tego powodu...