Fajfus w wolnym tłumaczeniu ( stary **cenzura** ) jest wyrażeniem obraźliwym czy nie ? . Kobiety czy w waszych miejscowościach zamieszkania tak nazywacie starszych facetów ? .
Marcelek
13.12.2009 r. 07:39:38
Hmm a wiesz że nawet na to nie zwróciłem uwagi
Konto usunięte
13.12.2009 r. 08:09:40
dla mnie [stary **cenzura** ]to ktoś taki co mi na odcisk nadepnoł
Konto usunięte
13.12.2009 r. 09:53:36
Proroku aby nie za bardzo wziąłeś to do głowy ? oczywiście zgadzam się że i mnie mało pieszczotliwe wydaje się zwracanie do faceta w taki sposób ale to przecież w ferworze śmiechopisania popełniono i nie doszukiwałbym się tu premedytacji a tak nawiasem to pamiętam z czasów szkolnych choć było to w okresie kiedy biegały po lasach dinozaury że fajfus znaczyło 5 od angielskiego five
Konto usunięte
13.12.2009 r. 10:00:58
...JA TAM BYM SIĘ TAK NIE PRZEJMOWAŁ PROROK ..ZGADZAM SIĘ Z RYŚKIEM67,
ZA DUŻO TU KAŻDY BIERZE DO SIEBIE ..ZAMIAST POTRAKTOWAĆ WSZYSTKO JAKO ŻART ..Z TEGO WYNIKAJĄ ZUPEŁNIE NIE POTRZEBNE KŁÓTNIE ,A TO OKREŚLENIE "FAJFUS"..POWIEM CI ,ŻE JESZCZE NIE SPOTKAŁEM SIĘ Z TAKIM JEGO TŁUMACZENIEM...
Konto usunięte
13.12.2009 r. 10:05:59
ja napisze tylko tyle...dla mnie pojecie fajfus to okreslenie "malego fiutka"...prorok z tym postem pije do mnie ..juz go przeprosiłam i mam nadzieje ze mu przejdzie .....
Konto usunięte
13.12.2009 r. 10:20:07
He, a mnie "fajfus" kojarzy się ze straym,zwiędłym "kijem" staruszka , takim juz niezdolnym do uzytku
Konto usunięte
13.12.2009 r. 10:21:07
Proroku...
To może być określenie zarówno dla kumpla jak i kogoś kogo się nie lubi...
Ja często do kumpla z nadwagą gruby wieprzu mówię a on do mnie że jestem Murzynem ale to w żartach i każdy o tym wie...
Sylwia też nie miała nic złego na myśli jak cię tak nazwała...
A już napewno nie chciała cię obrazić...
Konto usunięte
13.12.2009 r. 10:22:30
To takim jak mój Delfino...
Konto usunięte
13.12.2009 r. 10:40:48
Już sprawa z córcią wyjaśniona . Love , Peace .:buziak:
Konto usunięte
13.12.2009 r. 10:41:35
kto sie czubi ten sie lubi
Konto usunięte
13.12.2009 r. 10:43:23
A kto wie co oznacza słowo lafirynda ?
Konto usunięte
13.12.2009 r. 10:44:26
Dziewczyna próżna, która uważa się za kogoś wyjątkowego. W rzeczywistości jest głupią, puszczalską szmatą, która spędza przed lustrem ponad połowę swojego życia. Lafirynda uwielbia nowe ciuchy i używa ton kosmetyków. Krótko mówiąc: słodka idiotka
Konto usunięte
13.12.2009 r. 10:49:56
ana ...słuchaj jestesmy tu na forum piszemy razem i mysle ze nie potrzebne jest zaznaczanie ciagłe naszego wieku....nie lepij jest sie traktowac na równi...wy ciagle prawicie ze jestescie starsi takie tam bla bla bla..mysle ze to troche nie tak.....
A jezeli o proroka chodzi to ja nie wiedziałam ze sa tez inne znaczenia tego słowa niz mały fiutek.... i w sumie mnie nie obchodzi ze jest starszy...traktuje go jak kolege ....i nie bede patrzec na jego wiek tak jak ty to mówisz...
Konto usunięte
13.12.2009 r. 10:52:46
PRZEDE WSZYSTKIM ..POWINNIŚMY MIEĆ DO SIEBIE SZACUNEK ..,KAŻDY Z NAS JEST INNY..
Konto usunięte
13.12.2009 r. 10:58:26
Na spokojnie nie klnij...hahaha my sie juz pogodzilismy i mysle ze nie ma sensu tego ciagle odkopywac....jezusie jakas ty nerwowa......ty ogólnie a ja o nas...
Konto usunięte
13.12.2009 r. 11:39:16
Szanujmy się i kochajmy . Jak tu ktoś ma wojować to skasuję ten cały temat . Miłość buduje , wojna rujnuje . Więc koniec wojen , teraz będzie 1000 letnia Rzesza mKontakt
Marcelek
13.12.2009 r. 14:56:35
u mnie w mieście pełno lafirynd
Konto usunięte
13.12.2009 r. 17:07:20
a ja to **cenzura** em jestem takim prawdziwym polskim...kurde takiej lipy narobilismy w hotelu i to w drugim bo zjednego nas wyprosili..drzwi musielismy odkupic jeszcze ..jakies durne cipki z dyskoteki przyciognelismy to tak nam pokuj obrzygiwaly gdzie sie dalo ..ale fajnie bylo
Fajfus w wolnym tłumaczeniu ( stary **cenzura** ) jest wyrażeniem obraźliwym czy nie ? . Kobiety czy w waszych miejscowościach zamieszkania tak nazywacie starszych facetów ? .
Hmm a wiesz że nawet na to nie zwróciłem uwagi
Proroku aby nie za bardzo wziąłeś to do głowy ? oczywiście zgadzam się że i mnie mało pieszczotliwe wydaje się zwracanie do faceta w taki sposób ale to przecież w ferworze śmiechopisania popełniono i nie doszukiwałbym się tu premedytacji
a tak nawiasem to pamiętam z czasów szkolnych choć było to w okresie kiedy biegały po lasach dinozaury
że fajfus znaczyło 5 od angielskiego five
...JA TAM BYM SIĘ TAK NIE PRZEJMOWAŁ PROROK ..ZGADZAM SIĘ Z RYŚKIEM67,
ZA DUŻO TU KAŻDY BIERZE DO SIEBIE ..ZAMIAST POTRAKTOWAĆ WSZYSTKO JAKO ŻART ..Z TEGO WYNIKAJĄ ZUPEŁNIE NIE POTRZEBNE KŁÓTNIE ,A TO OKREŚLENIE "FAJFUS"..POWIEM CI ,ŻE JESZCZE NIE SPOTKAŁEM SIĘ Z TAKIM JEGO TŁUMACZENIEM...
ja napisze tylko tyle...dla mnie pojecie fajfus to okreslenie "malego fiutka"...prorok z tym postem pije do mnie ..juz go przeprosiłam i mam nadzieje ze mu przejdzie .....
He, a mnie "fajfus" kojarzy się ze straym,zwiędłym "kijem" staruszka
, takim juz niezdolnym do uzytku
Proroku...
To może być określenie zarówno dla kumpla jak i kogoś kogo się nie lubi...
Ja często do kumpla z nadwagą gruby wieprzu mówię a on do mnie że jestem Murzynem ale to w żartach i każdy o tym wie...
Sylwia też nie miała nic złego na myśli jak cię tak nazwała...
A już napewno nie chciała cię obrazić...
To takim jak mój Delfino...
Już sprawa z córcią wyjaśniona . Love , Peace .:buziak:
kto sie czubi ten sie lubi
A kto wie co oznacza słowo lafirynda ?
Dziewczyna próżna, która uważa się za kogoś wyjątkowego. W rzeczywistości jest głupią, puszczalską szmatą, która spędza przed lustrem ponad połowę swojego życia. Lafirynda uwielbia nowe ciuchy i używa ton kosmetyków. Krótko mówiąc: słodka idiotka
ana ...słuchaj jestesmy tu na forum piszemy razem i mysle ze nie potrzebne jest zaznaczanie ciagłe naszego wieku....nie lepij jest sie traktowac na równi...wy ciagle prawicie ze jestescie starsi takie tam bla bla bla..mysle ze to troche nie tak.....
A jezeli o proroka chodzi to ja nie wiedziałam ze sa tez inne znaczenia tego słowa niz mały fiutek.... i w sumie mnie nie obchodzi ze jest starszy...traktuje go jak kolege ....i nie bede patrzec na jego wiek tak jak ty to mówisz...
PRZEDE WSZYSTKIM ..POWINNIŚMY MIEĆ DO SIEBIE SZACUNEK ..,KAŻDY Z NAS JEST INNY..
Na spokojnie
nie klnij...hahaha my sie juz pogodzilismy i mysle ze nie ma sensu tego ciagle odkopywac....jezusie jakas ty nerwowa......ty ogólnie a ja o nas...
Szanujmy się i kochajmy . Jak tu ktoś ma wojować to skasuję ten cały temat . Miłość buduje , wojna rujnuje . Więc koniec wojen , teraz będzie 1000 letnia Rzesza mKontakt
u mnie w mieście pełno lafirynd
a ja to **cenzura** em jestem takim prawdziwym polskim...kurde takiej lipy narobilismy w hotelu i to w drugim bo zjednego nas wyprosili..drzwi musielismy odkupic jeszcze ..jakies durne cipki z dyskoteki przyciognelismy to tak nam pokuj obrzygiwaly gdzie sie dalo ..ale fajnie bylo