...miało...miało...pamiętam jak miałem naście lat chcieliśmy z kolegą Wartą popłynąć...był problem...początek lat osiemdziesiątych był...spływów nie było...i kasy na kajak czy ponton...było jednak pragnienie tak wielkie by poddać się nurtowi... ...kilka płyt styropianu...taśmy...kleju i liny...i Warta była nasza...czuliśmy się jak zdobywcy ...pionierzy...chcieć to móc...od tamtego czasu co lato...wpierw pontonem ruskim...następnie kajakiem...poznawaliśmy jej każdy zakręt...źródliska na brzegu by obóz założyć...piękne to były czasy...o takich zapomnieć się nie da...
Damira
02.01.2019 r. 15:47:37
ano co przeżyliśmy to nasze ...dzieciaki będą wspominać gry komputerowe i ilości lajków....
de sade-markiz
03.01.2019 r. 07:39:22
...nie wiem co lepsze...nie zamienił bym jednak tamtego na to... ...mimo upływu lat fascynacja wodą pozostała...i puki co...puki sił wystarczy by wiosło w dłoni utrzymać...czy zapanować nad płótnem...nie zmieni się to...bo po cóż zmieniać coś co radość daje...
Damira
03.01.2019 r. 12:26:17
ano nie dziwota na skrzydłach żagli w brzask płynąć tak,
po stromych rzeźbach fal płynąć tak ..nie ma nic piękniejszego jest znaleźć pasje, która tak człowieka wciąga, i sprawia, że z radością czeka się na kolejny tydzień, zamiast ponuro liczyć dni.... byle więc..do wiosny Markizie, byle do wiosny właśnie se zrobiłam espresso..może być|?
de sade-markiz
04.01.2019 r. 07:51:30
...pochłaniam kawę w każdej postaci...a z Tobą zawsze...byle...byle do wiosny...
Damira
05.01.2019 r. 14:54:19
Olalaa.. ...a wiec po filiżance
Ludu pracujący!!
Pijmy kawę od rana
Ona lepsza od szampana
Pije ją Markiz i Izde
Każdy o tym doskonale wie...
de sade-markiz
07.01.2019 r. 08:06:02
...bo kawusia dobra jest...
Damira
07.01.2019 r. 15:10:17
Tak jest a na Trzech Króli ..z tych polskich trzech życzę Kazimierza Wielkiego i Władysława Jagiełły wielokrotności w portfelu .. a Jana Sobieskiego na stole tak od czasu do czasu ..hough
de sade-markiz
08.01.2019 r. 07:46:06
...dobre te króle... ...
Damira
08.01.2019 r. 13:18:28
Różnie bywało niestety .. Mienie władzy to obowiązek króla...jak to mawiał jeden z Wielkich a mianowicie Julian
de sade-markiz
09.01.2019 r. 07:26:11
...władza to władza...jednym sprzyja...inni jej nienawidzą...
Damira
09.01.2019 r. 19:33:17
Władza stała się fetyszem – wszystko inne traci znaczenie...o ile radykał potrzebuje jakieś tam współpracy, szuka porozumień międzynarodowych przynajmniej doraźnych, o tyle fetyszysta u władzy ..izoluje się .. z kotem
de sade-markiz
10.01.2019 r. 07:49:13
...zboczony ten obrazek...taki kociokwik...nie to jednak śmieszy...śmieszą wyznawcy...koto-pigmeja...i cała wymruczana idea kraju mlekiem płynącego... ...i jak tu być normalnym...i trzeźwym...
Malwina
10.01.2019 r. 12:39:00
wiedziałam, ze wszystkie nieszczęścia świata są przez facetów zwłaszcza tych mikrych weźmy np.Napoleona albo Hannibala
a swoją drogą powinni nakręcić film "Faceci są jacyś inni"
de sade-markiz
11.01.2019 r. 07:33:17
...jednak to nie faceci sponsorują kampanie małego rycerza...fanek ma on bez liku...w ogień by za nim poszły...
Malwina
14.01.2019 r. 10:40:24
też mi fanki od moherowych beretów
de sade-markiz
15.01.2019 r. 07:40:30
...kasa to kasa...nie ważne skąd i od kogo...byle dobrze uprana...a moherki ...no cóż...koregi se nie kupią...a dadzą...
Malwina
27.09.2019 r. 09:43:41
Kobieto "puchu marny" rzekł pewien poeta.
pomylił się niestety kobieta już ta.
Kobieta dzisiejsza mądra, pełna gracji
żąda nie uwielbienia lecz dobrej kolacji
Kobieta dzisiejsza to już kucharka,
co prawda nie stroni od jadła i garnka
ale czarne roboty- w tym już jest jej głowa
wykonuje na co dzień ta gorsza połowa
de sade-markiz
11.10.2019 r. 07:43:08
...i to dobre...jest...
Malwina
04.11.2019 r. 09:31:34
a cóż żeś tak zmarkotniał Panie markiz
de sade-markiz
05.11.2019 r. 07:58:14
...no bo...bo...no... ...to miało być...zupełnie ...
de sade-markiz
07.11.2019 r. 10:22:07
...o...dawno Ciebie tu nie było...zmarszczki się3 pojawiły...a jarasz jak smoczyca...oj... ...
de sade-markiz
29.11.2019 r. 08:50:38
...a maa...a maa...a co ma ...mieć...jak maa...se zapali to i zwidy będzie miała...
...miało...miało...pamiętam jak miałem naście lat chcieliśmy z kolegą Wartą popłynąć...był problem...początek lat osiemdziesiątych był...spływów nie było...i kasy na kajak czy ponton...było jednak pragnienie tak wielkie by poddać się nurtowi...
...kilka płyt styropianu...taśmy...kleju i liny...i Warta była nasza...czuliśmy się jak zdobywcy ...pionierzy...chcieć to móc...od tamtego czasu co lato...wpierw pontonem ruskim...następnie kajakiem...poznawaliśmy jej każdy zakręt...źródliska na brzegu by obóz założyć...piękne to były czasy...o takich zapomnieć się nie da...
...nie wiem co lepsze...nie zamienił bym jednak tamtego na to...
...mimo upływu lat fascynacja wodą pozostała...i puki co...puki sił wystarczy by wiosło w dłoni utrzymać...czy zapanować nad płótnem...nie zmieni się to...bo po cóż zmieniać coś co radość daje...
ano nie dziwota
na skrzydłach żagli w brzask płynąć tak,
..nie ma nic piękniejszego jest znaleźć pasje, która tak człowieka wciąga, i sprawia, że z radością czeka się na kolejny tydzień, zamiast ponuro liczyć dni....
byle więc..do wiosny Markizie, byle do wiosny
właśnie se zrobiłam espresso..może być|?
po stromych rzeźbach fal płynąć tak
...pochłaniam kawę w każdej postaci...a z Tobą zawsze...byle...byle do wiosny...
Olalaa..
...a wiec po filiżance
Ludu pracujący!!
Pijmy kawę od rana
Ona lepsza od szampana
Pije ją Markiz i Izde
Każdy o tym doskonale wie...
...bo kawusia dobra jest...
Tak jest
a na Trzech Króli ..z tych polskich trzech
życzę Kazimierza Wielkiego i Władysława Jagiełły wielokrotności w portfelu
.. a Jana Sobieskiego na stole
tak od czasu do czasu ..hough
...dobre te króle...
...
Różnie bywało niestety ..
Mienie władzy to obowiązek króla...jak to mawiał jeden z Wielkich a mianowicie Julian
...władza to władza...jednym sprzyja...inni jej nienawidzą...
...zboczony ten obrazek...taki kociokwik...nie to jednak śmieszy...śmieszą wyznawcy...koto-pigmeja...i cała wymruczana idea kraju mlekiem płynącego...
...i jak tu być normalnym...i trzeźwym...
wiedziałam, ze wszystkie nieszczęścia świata są przez facetów
zwłaszcza tych mikrych
weźmy np.Napoleona albo Hannibala
powinni nakręcić film "Faceci są jacyś inni"
a swoją drogą
...jednak to nie faceci sponsorują kampanie małego rycerza...fanek ma on bez liku...w ogień by za nim poszły...
też mi fanki
od moherowych beretów
...kasa to kasa...nie ważne skąd i od kogo...byle dobrze uprana...a moherki ...no cóż...koregi se nie kupią...a dadzą...
Kobieto "puchu marny"
rzekł pewien poeta.
kobieta już
ta.
kucharka,
pomylił się niestety
Kobieta dzisiejsza mądra, pełna gracji
żąda nie uwielbienia lecz dobrej kolacji
Kobieta dzisiejsza to już
co prawda nie stroni od jadła i garnka
ale czarne roboty- w tym już jest jej głowa
wykonuje na co dzień ta gorsza połowa
...i to dobre...jest...
a cóż żeś tak zmarkotniał Panie markiz
...no bo...bo...no...
...to
miało być...zupełnie
...
...o...dawno Ciebie tu nie było...zmarszczki się3 pojawiły...a jarasz jak smoczyca...oj...
...
...a maa...a maa...a co ma
...mieć...jak maa...se zapali to i zwidy będzie miała...