Skakanie przez ogniska i tańce wokół nich miały oczyszczać, chronić przed złymi mocami i chorobą, a palenie na stosach ofiar, składanych z drobnej zwierzyny i ptactwa oraz magicznych ziół, zapewniało urodzaj tudzież płodność zwierząt i ludzi. Przy okazji spaceru po lesie młode dziewczęta i młodzi chłopcy poszukiwali na mokradłach kwiatu paproci, wróżącego pomyślny los. Na pewno wiecie gdzie on jest A ja osobiście rzucę mój wianek na rzekę liczący po prostu na łut szczęścia, że ktoś go złowi
AylA
21.06.2013 r. 16:18:48
...
AylA
21.06.2013 r. 16:20:15
Aguś wianek, wianek złowi nie mnie w końcu taka tradycja
AylA
23.06.2013 r. 22:55:32
o kurna Kowal nie wiedziałam że to imprezka z politycznym podtekstem, w takim przypadku nikt by mnie tam nie oglądał ale jest i plus pozbyłam się tego śmiesznego wianka
ewan0545
24.06.2013 r. 09:00:49
moze warto dzisiaj kogoś spalić
AylA
24.06.2013 r. 14:39:27
...Ja tego nie powiedziałam tak jakoś natrafiłam na joł tube
AylA
24.06.2013 r. 23:06:14
polityk też człowiek chyba może nawet powinni wyluzować czasem
AylA
25.06.2013 r. 00:00:26
Sylwuś ale twój wianek na aukcji wysoko poszedł
AylA
25.06.2013 r. 00:03:43
blady strach aukcje o których nie wiesz Owsiak ogłosi w najbliższym finale
AylA
30.06.2013 r. 12:11:31
...sorki bardzo zła jakość nagrania
AylA
30.06.2013 r. 12:13:06
Rob pytasz o cenę jakiś 30 zeta tylko gdzie ty w tym pójdziesz
Skakanie przez ogniska i tańce wokół nich miały oczyszczać, chronić przed złymi mocami i chorobą, a palenie na stosach ofiar, składanych z drobnej zwierzyny i ptactwa oraz magicznych ziół, zapewniało urodzaj tudzież płodność zwierząt i ludzi. Przy okazji spaceru po lesie młode dziewczęta i młodzi chłopcy poszukiwali na mokradłach kwiatu paproci, wróżącego pomyślny los. Na pewno wiecie gdzie on jest A ja osobiście rzucę mój wianek na rzekę liczący po prostu na łut szczęścia, że ktoś go złowi
...
Aguś wianek, wianek złowi nie mnie w końcu taka tradycja
o kurna Kowal nie wiedziałam że to imprezka z politycznym podtekstem, w takim przypadku nikt by mnie tam nie oglądał ale jest i plus pozbyłam się tego śmiesznego wianka
moze warto dzisiaj kogoś spalić
...Ja tego nie powiedziałam tak jakoś natrafiłam na joł tube
polityk też człowiek chyba może nawet powinni wyluzować czasem
Sylwuś ale twój wianek na aukcji wysoko poszedł
blady strach aukcje o których nie wiesz Owsiak ogłosi w najbliższym finale
...sorki bardzo zła jakość nagrania
Rob pytasz o cenę jakiś 30 zeta tylko gdzie ty w tym pójdziesz