Jesli nie szata zdobi człowieka to w czym tkwi jego wartosc?
Czy wartosc człowieka nalezy oceniac na podstawie jego wyznan religijnych?
Jakie wartosci ksztaułtują człowieka?
Kto to taki człowiek wartosciowy?
MARKO
08.02.2012 r. 10:36:53
Dla mnie tyle jest wart człowiek, ile może pomóc drugiemu
gośka
08.02.2012 r. 10:39:15
nie ważne z czy biedy czy bogaty, jakie masz korzenie,ale ważne jest jakim jesteś człowiekiem
gośka
08.02.2012 r. 11:01:57
bast to tak jak o kopciuszku
gośka
08.02.2012 r. 11:12:58
pewnie ze zgotował bo jeden drugiemu wilkiem jest w oczy pięknie, a tylko się odwróć i masz nóż w plecy
gośka
08.02.2012 r. 11:26:50
AMEN
gośka
08.02.2012 r. 14:35:55
bywa i tak ze wiara czyni cuda
gośka
08.02.2012 r. 14:59:38
asiu ale to działa w dwie strony,bywa tak ze faceci też mają dzieci z poprzedniego związku
gośka
08.02.2012 r. 15:05:32
ewan0545
08.02.2012 r. 17:56:28
Prawosc ,tolerancyjnosc,prawdomównosc,,to są ważne wartosci człowieka a kto i jakie ma wyznanie dla mnie jest nie ważne,szanuje każde.
ewan0545
08.02.2012 r. 18:31:25
mają konserwatywne poglądy i trudne do zrozumienia przez innych ,ale to nie przeszkadza z nimi pogadac o pogodzie.
Gepard
08.02.2012 r. 18:38:59
wartosc czlowieka to rysa jaka zostawil na tym swiecie..nie wazne jakim byl czlowiekiem dobrym czy zlym ..zostanie w histori oceniony bo sie w niej zapisal my jestesmy tylko koczujacym stadem .jedno nam w glowie jak najwiecej zrobic zeby nam bylo dobrze..a reszte mamy w du.pie...przyklejamy sobie sami metke ze my jestesmy wyjatkowo cos warci ..tylko co .
ewan0545
08.02.2012 r. 18:54:28
Asnyk ja tez wiele rzeczy nie trawie ale staram sie zrozumiec, a jak nie rozumiem bo to dla mnie zatrudne to poprostu toleruje.
Gepard
08.02.2012 r. 19:01:05
powiem ci o wiedzy ci comysla ze wiedza nic nie wiedza...zycie ciagnie ..z nas ..ile sie da ..i ile jemu oddamy tyle jestesmy warci ,.. ile jest wart taki prosty chlop..zyl ..pil ..mial rodzine ..nie mial wiedzy ..nie mial nic oprocz sumienia..a naprzyklad chowal zydow ..w stodele za czasow drugiej wojny swiatowej..karmil ich bo ..wiedzial tylko ze tak trzeba a drugi przyklad ..jest inteligentny goscia z sasiedniej wsi ..i nie chowa .zydow w stodole bo boi sie o swoja rodzine ..mysli ..moze stracic wszystko..z zyciem..boi sie ma prawo..chce tylko zyc spokojnie ze swoja rodzina..nie chce nic wiecej.. jak mozna poznac wartosci czlowieka ./..tylko po jego czynach nie wazne kim jest ..myslenie ..czest przeszkadza.. powoduje strach. ..
ewan0545
08.02.2012 r. 19:05:20
Gepciu myslisz że po czynach można poznac wartosci człowieka,moze masz racje ale podaj przykład taki z 21 wieku,
ewan0545
08.02.2012 r. 19:15:06
to co wybrac ,niewiedze i byc obojętnym na wszystko,moze i byłby to dobre wyjscie ,ale czy sumienie dałoby nam spac snem sprawiedliwym.
Gepard
08.02.2012 r. 19:15:59
wlasnie to ze ci skromni ..co onich nie wiemy a kiedys sie dowiemy ..sa wartosciowymi ludzimi ..oni nie machaja jezykiem nie siedza na tronach ..nikt ich nie zna..ale zrobia ryse na swiecie..
ewan0545
08.02.2012 r. 20:10:09
Asnyk sen o tej porze????
ewan0545
08.02.2012 r. 20:14:56
O matko i córko Asnyk,ty mnie dobijasz Wiem Pamietam Bedzie
ewan0545
08.02.2012 r. 20:29:00
prosze o cierpliwosc
ewan0545
08.02.2012 r. 20:48:08
dzięki.
gośka
09.02.2012 r. 23:16:28
robert co ty religii nie miałeś
antek
10.02.2012 r. 08:21:57
Jerzy może masz racje z tymi 10 przykazaniami Tylko po co je zmienili przecież to nie są te same przykazania które dostał Mojżesz
Jesli nie szata zdobi człowieka to w czym tkwi jego wartosc?
Czy wartosc człowieka nalezy oceniac na podstawie jego wyznan religijnych?
Jakie wartosci ksztaułtują człowieka?
Kto to taki człowiek wartosciowy?
Dla mnie tyle jest wart człowiek, ile może pomóc drugiemu
nie ważne z czy biedy czy bogaty, jakie masz korzenie,ale ważne jest jakim jesteś człowiekiem
bast to tak jak o kopciuszku
pewnie ze zgotował bo jeden drugiemu wilkiem jest w oczy pięknie, a tylko się odwróć i masz nóż w plecy
AMEN
bywa i tak ze wiara czyni cuda
asiu ale to działa w dwie strony,bywa tak ze faceci też mają dzieci z poprzedniego związku
Prawosc ,tolerancyjnosc,prawdomównosc,,to są ważne wartosci człowieka a kto i jakie ma wyznanie dla mnie jest nie ważne,szanuje każde.
mają konserwatywne poglądy i trudne do zrozumienia przez innych ,ale to nie przeszkadza z nimi pogadac o pogodzie.
wartosc czlowieka to rysa jaka zostawil na tym swiecie..nie wazne jakim byl czlowiekiem dobrym czy zlym ..zostanie w histori oceniony bo sie w niej zapisal my jestesmy tylko koczujacym stadem .jedno nam w glowie jak najwiecej zrobic zeby nam bylo dobrze..a reszte mamy w du.pie...przyklejamy sobie sami metke ze my jestesmy wyjatkowo cos warci ..tylko co
.
Asnyk ja tez wiele rzeczy nie trawie ale staram sie zrozumiec, a jak nie rozumiem bo to dla mnie zatrudne to poprostu toleruje.
powiem ci o wiedzy ci comysla ze wiedza nic nie wiedza...zycie ciagnie ..z nas ..ile sie da ..i ile jemu oddamy tyle jestesmy warci ,.. ile jest wart taki prosty chlop..zyl ..pil ..mial rodzine ..nie mial wiedzy ..nie mial nic oprocz sumienia..a naprzyklad chowal zydow ..w stodele za czasow drugiej wojny swiatowej..karmil ich bo ..wiedzial tylko ze tak trzeba a drugi przyklad ..jest inteligentny goscia z sasiedniej wsi ..i nie chowa .zydow w stodole bo boi sie o swoja rodzine ..mysli ..moze stracic wszystko..z zyciem..boi sie
ma prawo..chce tylko zyc spokojnie ze swoja rodzina..nie chce nic wiecej.. jak mozna poznac wartosci czlowieka ./..tylko po jego czynach nie wazne kim jest ..myslenie ..czest przeszkadza.. powoduje strach. ..
Gepciu myslisz że po czynach można poznac wartosci człowieka,moze masz racje ale podaj przykład taki z 21 wieku,
to co wybrac
,niewiedze i byc obojętnym na wszystko,moze i byłby to dobre wyjscie ,ale czy sumienie dałoby nam spac snem sprawiedliwym.
wlasnie to ze ci skromni ..co onich nie wiemy a kiedys sie dowiemy ..sa wartosciowymi ludzimi ..oni nie machaja jezykiem nie siedza na tronach ..nikt ich nie zna..ale zrobia ryse na swiecie..
Asnyk sen o tej porze????
O matko i córko
Asnyk,ty mnie dobijasz
Wiem
Pamietam
Bedzie
prosze o cierpliwosc
dzięki.
robert co ty religii nie miałeś
Jerzy może masz racje z tymi 10 przykazaniami
Tylko po co je zmienili
przecież to nie są te same przykazania które dostał Mojżesz