Szczęśliwej drogi, krzyżu, już czas. Nieaktualną mapę masz... Na rozstaju dróg wreszcie usiąść będę mógł.
Sorki, że nie o miłości wymarzonej, miesiączce spóźnionej, kobiecie porzuconej, dziecku skrzywdzonym i rolniku bez żony.
Czyli o Was. O Was, którzy jesteście zauroczeni mydlaną operą.
A nikt nie siedział dzień cały pod prawdziwym drzewem i nie grzebał palcem w trawie, leniwie kontrolując majaczący horyzont.
Człowiek wymyślił boga. Na szczęście nie wymyślił drzewa, trawy i horyzontu.
Takie są moje poglądy. Jak się komuś nie podobają, to mam też inne.
ewan0545
26.10.2011 r. 18:24:30
KOCHAJMY LUDZI TAK SZYBKO ODCHODZĄ.
ewan0545
26.10.2011 r. 18:46:30
Ta mądrość człowiekowi przychodzi dopiero z wiekiem:Nie każdy pies jest psem,Nie każdy człowiek---człowiekiem.
AGATA
31.10.2011 r. 11:46:48
Człowiek to taka istota nienasycona bez wzgledu co ma
to zawsze chce wiecej i więcej
Karelia
11.11.2011 r. 14:00:50
Imago i Hermino, Czas mi poszedł na zakupy i go chwilowo nie mam. Nie doczytałam więc tego, co powinnam. Niemniej jednak ponownie składam wyrazy wlubljenia. Dobrze wiedzieć, wciąż znajdować potwierdzenie, że są ludziska, których warto kochać za ludziowatość.
Karelia
11.11.2011 r. 20:27:16
ZUZIU, NERONIE, no jakże mi przykro. Właśnie czekam na wieczorny przydział leków.
Damian28
12.11.2011 r. 10:40:26
..A czym że jestem, jeśli mych uczuć za ludzkie nie mają?....
Karelia
14.11.2011 r. 22:15:22
Imago, ww. nie znałam. Chyba jednak celowo pomieszałaś tematy, ułomności i ważkość celów wyznaczonych przez owych. Nie wypowiem się więc. Nie zwykłam rozprawiać o nieznajomych. Co do ciebie - ufam, iż nabierasz wiatru w polu ( tylko nie wyziewaj niepotrzebnie ) i dmuchasz w żagle jeszcze niewidziane acz wyczuwalne nawet u mnie.
Szczęśliwej drogi, krzyżu, już czas. Nieaktualną mapę masz... Na rozstaju dróg wreszcie usiąść będę mógł.
Sorki, że nie o miłości wymarzonej, miesiączce spóźnionej, kobiecie porzuconej, dziecku skrzywdzonym i rolniku bez żony.
Czyli o Was. O Was, którzy jesteście zauroczeni mydlaną operą.
A nikt nie siedział dzień cały pod prawdziwym drzewem i nie grzebał palcem w trawie, leniwie kontrolując majaczący horyzont.
Człowiek wymyślił boga. Na szczęście nie wymyślił drzewa, trawy i horyzontu.
Takie są moje poglądy. Jak się komuś nie podobają, to mam też inne.
KOCHAJMY LUDZI TAK SZYBKO ODCHODZĄ.
Ta mądrość człowiekowi przychodzi dopiero z wiekiem:Nie każdy pies jest psem,Nie każdy człowiek---człowiekiem.
Człowiek to taka istota nienasycona bez wzgledu co ma
to zawsze chce wiecej i więcej
Imago i Hermino, Czas mi poszedł na zakupy i go chwilowo nie mam. Nie doczytałam więc tego, co powinnam. Niemniej jednak ponownie składam wyrazy wlubljenia. Dobrze wiedzieć, wciąż znajdować potwierdzenie, że są ludziska, których warto kochać za ludziowatość.
ZUZIU, NERONIE, no jakże mi przykro. Właśnie czekam na wieczorny przydział leków.
..A czym że jestem, jeśli mych uczuć za ludzkie nie mają?....
Imago, ww. nie znałam. Chyba jednak celowo pomieszałaś tematy, ułomności i ważkość celów wyznaczonych przez owych. Nie wypowiem się więc. Nie zwykłam rozprawiać o nieznajomych. Co do ciebie - ufam, iż nabierasz wiatru w polu ( tylko nie wyziewaj niepotrzebnie ) i dmuchasz w żagle jeszcze niewidziane acz wyczuwalne nawet u mnie.
WAM to polecam i dedykuję.
">www.youtube.com/watch?v=B8fgzcyf16M
Imago, piosnkę dobrałaś fantastycznie.
adekwatnie
genialnie do schyłka Schyłka
Schyłek zara zainspiruje Natychmiasta 1 2 3
... wina niedowiedziona czasem bardziej winna niźli ta zawiedziona.
śmiejem siem po/ z niewczasem.
Niewczas,... tenże wciąż mnie prześladuje.
dzisiej Chwila i Czasa miałam więc poczytałam Sobiemu.
Imago + Jerzy =