dejka widzę że doskonale znasz się na polityce holenderskiej
szczerze piszesz bardzo ładnie ale nie prawdę
Stiv
05.01.2011 r. 15:22:18
ja jestem za legalizacja
oceanic
05.01.2011 r. 15:34:06
myślę że kompletnie nie wiesz na jakiej zasadzie to jest w Holandii
byłaś tam kiedyś ?
Chcesz się truć – truj się, twój problem i twoja sprawa
?
skąd ty to wzięłaś to jest odwrotność tego co we wszystkim
robi Holandia
Marec
05.01.2011 r. 15:48:00
Wiem dużo o narkotykach, ale nie ma co się rozpisywać na ten temat, gdyż w tym kraju ludzie mają wyprane mózgi kłamstwami. Nawet ludzie którzy mają leczyć z nałogów w monarach posiadają zakłamaną wiedzę i bardzo błędne podejście. Nie widzę powodu żeby to zmieniać ponieważ każdy ma swoją głowę i biorąc robi to na własną odpowiedzialność. Jeśli zajdzie za daleko to odpadnie. Naturalny los słabych i głupich. Im ich mniej tym mniejsza konkurencja. Bardziej martwi mnie podejście Dejki do syna. Mówisz o agresji w szkole jak by to było coś złego. Twój syn będzie kiedyś mężczyzną. Agresja jest naszą naturalną cechą. W każdym stadzie występują konflikty i trzeba sobie z nimi radzić. Uczę syna, że 1. nie wolno kablować 2. Nie wolno bić ale na ogień należy odpowiadać ogniem. \"Jeśli ktoś Cię zaatakuje synu nie uciekaj, nie skarż lecz walcz aż przeciwnik ucieknie albo polegnij. Nie patrz, że boli bo jego też boli\"
Niestety takie są układy w świecie, a szczególnie w szkołach, że jak skarżysz albo się dajesz to będziesz zawsze gnojony. Jeśli twój syn boi się już chodzić do szkoły to może znaczyć, że jest słabą jednostką a takich najczęściej się atakuje. Nie ważne co sobie myślisz na ten temat, jesteś kobietą a dziewczynki nie są aż tak agresywne. Myślę że powinnaś małolatowi wpoić walkę, posłać na jakieś sztuki walki, bo w gimnazjum może mieć problemy.
oceanic
05.01.2011 r. 15:54:32
fajnie widzisz ja też
często tam się używa słów które mają uspokajać opinię międzynarodową
np marihuana nie jest legalna tylko tolerowana
i dzięki takim tekstom głupiec w Polsce może mówić
nie można jej legalizować tak naprawdę to i w cholandi nie jest legalna
no tak (tolerowana) ma nałożoną akcyzę sprzedający ją płacą podatki ... więc jest legalna nie trzeba być prawnikiem
a co do tego tekstu to Holandia od lat starała się być krajem blisko człowieka krajem do życia
i w końcu krajem bardzo socjalnym czyli jak to się ma do tekstu - róbcie co chcecie nas to nie obchodzi
właśnie dlatego w Holandii nie kara się praktycznie dilerów a już na pewno kupujących twarde narkotyki bo kraj się o nich troszczy czysty racjonalizm po co wydawać fortunę na walkę z wiatrakami ? nie przynosi to żadnych efektów
lepiej odpuścić wydać kasę na profilaktyką ,na leczenie uzależnionych itp to efekty przynosi
nie mówię że to co napisałaś jest głupie tylko oburza mnie fakt ze przytaczasz Holandię jako kraj który ma w d.upię zagubione owieczki a jest dokładnie odwrotnie
oceanic
05.01.2011 r. 16:03:22
zgadzam się z markiem że ludzie są ogłupiani od lat i dyskusja nie ma sensu ...
dejka ze wszystkiego jest jakieś wyjście jak się jest otwartym i chce się coś zmienić
ty jesteś starsza dużo wiesz razem możecie coś wymyślić
nie chodzi o to aby problem sam znikną bo nie zniknie nie chodzi o to aby walczyć z problemami syna ale aby się zastanowić skąd one się biorą ...
Kill Bill
05.01.2011 r. 16:09:30
Jestem za legalizacją michałków wedlowskich..
Mam po nich niezły odjazd
oceanic
05.01.2011 r. 16:12:34
gabryś to nie do końca tak
zalegalizowano ją z racjonalnych powodów ponieważ nie jest ona szkodliwa nie ma wpływu na zdrowie człowieka więc dlaczego miała by być nielegalna gdy szkodliwy alkohol jest legalny
oceanic
05.01.2011 r. 16:14:04
ja wolę zdecydowanie pawełki
dejka ale zgadzasz się zemną ?
oceanic
05.01.2011 r. 16:15:25
Holandia przez ch
Marec
05.01.2011 r. 16:15:40
W takim razie Dejka masz problem baardziej złożony poradzić sobie z tym jest ciężko dorosłemu a co dopiero dzieciakowi ponieważ tu trzeba wykazać dużym opanowaniem.
Kill Bill
05.01.2011 r. 16:16:21
eeee Michałki są cool
musze skręcić sobie jakąś paprotkę bo nie kumam filozofi Gabrysia
Marec
05.01.2011 r. 16:16:44
Marihuana nie ma wpływu na zdrowie człowieka
Marec
05.01.2011 r. 16:17:20
michałki są mniamniusie ale i tak wymiękają przy kasztankach
Kill Bill
05.01.2011 r. 16:18:19
co będziemy tutaj moralizatorskie gadki wstawiać
ani nikogo nie przekonamy ani nikogo nie zniechęcimy
Kill Bill
05.01.2011 r. 16:19:36
Marec chodź na stronę ze swoimi kasztankami ...
Marec
05.01.2011 r. 16:20:14
Dobra jest dla niejadków
Kill Bill
05.01.2011 r. 16:20:42
Gabryś rozwalasz mnie
Marec
05.01.2011 r. 16:21:43
Kurcze Natka ale bez hipokryzji mi tutaj. Słowo narkotyk oznacza środek odurzający. Pragnę zauważyć, iż trzymasz takowy w ręce na zdjęciu
Marec
05.01.2011 r. 16:23:25
Weź Dejka nie mów mi takich bajek \"jeszcze bardziej\" uzależniłaś się kiedyś od tego??
Kill Bill
05.01.2011 r. 16:24:57
a skręcaliście kiedyś w gościa niedzielnego ?
to dopiero niszczy w expresowym tempie
oceanic
05.01.2011 r. 16:25:33
choć by onz wydawała co rok miliony na badania who to i tak ludzie będą myśleli że jest szkodliwa
gabryś dobrze gada tylko trzeba go dokształcić
Marec
05.01.2011 r. 16:26:02
To co jest w tych książkach widziałem na przykładzie znajomych i jakoś mnie nie przekonuje stwierdzenie że są złe. Każdy kto bierze się za heroinę doskonale wie co robi i gdzie zajdzie. Ludzie głupi a nie narkotyki złe
oceanic
05.01.2011 r. 16:26:41
dejka gadasz głupoty są większe kary za papierosa w miejscu publicznym niż jointa
myślałem że lepiej kumasz
Marec
05.01.2011 r. 16:28:12
Droga Dejko Palę zielę od 10 lat. Nie robię tego codziennie tylko na imprezach jak się uda znaleźć. Jest lepsze od alkoholu nie ogłupia tak, nie wyzwala agresji i nie masz kaca. Rano wstaję i nie muszę sobie przyjarać za wszelką cenę opowiadasz bajki i tyle
oceanic
05.01.2011 r. 16:34:39
ja paliłem kilka lat codziennie i to jeszcze jak byłem nastolatkiem i nic mi się nie stało a mirindę piję codziennie do dziś ...
tak bardzo fajne bardzo mi się podobają takie klimatyczne rowery właśnie chce sobie taki kupić
ps Gabryś to był żart
Marec
05.01.2011 r. 16:34:41
Miałem okres że jarałem przez rok dzień w dzień, poprostu było to jarałem. Nie miałem większych problemów przestać. Nie ma, nie palę. Uzależnia ?? to napewno. Ale nie mów że bardziej niż inne gówna
oceanic
05.01.2011 r. 16:36:01
Marec
05.01.2011 r. 16:39:40
Czy narkotyki są złe?? popatrzmy z innej strony. To że są nielegalne daje taki efekt, że powstają orgnizacje przestępcze zajmujące handlem, ale z drugiej strony, ludzie którzy są gotowi dorobić czyimś kosztem mogą się zająć narkotykami zamiast rozbojami, handlem ludzi itp
Jakie jest wasze podejście do narkotyków??
Czy popieracie handel narkotykami??
A może jesteście całkowicie przeciwni??
dejka widzę że doskonale znasz się na polityce holenderskiej
szczerze piszesz bardzo ładnie ale nie prawdę
ja jestem za legalizacja
myślę że kompletnie nie wiesz na jakiej zasadzie to jest w Holandii
byłaś tam kiedyś ?
Chcesz się truć – truj się, twój problem i twoja sprawa
?
skąd ty to wzięłaś to jest odwrotność tego co we wszystkim
robi Holandia
Wiem dużo o narkotykach, ale nie ma co się rozpisywać na ten temat, gdyż w tym kraju ludzie mają wyprane mózgi kłamstwami. Nawet ludzie którzy mają leczyć z nałogów w monarach posiadają zakłamaną wiedzę i bardzo błędne podejście. Nie widzę powodu żeby to zmieniać ponieważ każdy ma swoją głowę i biorąc robi to na własną odpowiedzialność. Jeśli zajdzie za daleko to odpadnie. Naturalny los słabych i głupich. Im ich mniej tym mniejsza konkurencja. Bardziej martwi mnie podejście Dejki do syna. Mówisz o agresji w szkole jak by to było coś złego. Twój syn będzie kiedyś mężczyzną. Agresja jest naszą naturalną cechą. W każdym stadzie występują konflikty i trzeba sobie z nimi radzić. Uczę syna, że 1. nie wolno kablować 2. Nie wolno bić ale na ogień należy odpowiadać ogniem. \"Jeśli ktoś Cię zaatakuje synu nie uciekaj, nie skarż lecz walcz aż przeciwnik ucieknie albo polegnij. Nie patrz, że boli bo jego też boli\"
Niestety takie są układy w świecie, a szczególnie w szkołach, że jak skarżysz albo się dajesz to będziesz zawsze gnojony. Jeśli twój syn boi się już chodzić do szkoły to może znaczyć, że jest słabą jednostką a takich najczęściej się atakuje. Nie ważne co sobie myślisz na ten temat, jesteś kobietą a dziewczynki nie są aż tak agresywne. Myślę że powinnaś małolatowi wpoić walkę, posłać na jakieś sztuki walki, bo w gimnazjum może mieć problemy.
fajnie widzisz ja też
często tam się używa słów które mają uspokajać opinię międzynarodową
np marihuana nie jest legalna tylko tolerowana
i dzięki takim tekstom głupiec w Polsce może mówić
nie można jej legalizować tak naprawdę to i w cholandi nie jest legalna
no tak (tolerowana) ma nałożoną akcyzę sprzedający ją płacą podatki ... więc jest legalna nie trzeba być prawnikiem
a co do tego tekstu to Holandia od lat starała się być krajem blisko człowieka krajem do życia
i w końcu krajem bardzo socjalnym czyli jak to się ma do tekstu - róbcie co chcecie nas to nie obchodzi
właśnie dlatego w Holandii nie kara się praktycznie dilerów a już na pewno kupujących twarde narkotyki bo kraj się o nich troszczy czysty racjonalizm po co wydawać fortunę na walkę z wiatrakami ? nie przynosi to żadnych efektów
lepiej odpuścić wydać kasę na profilaktyką ,na leczenie uzależnionych itp to efekty przynosi
nie mówię że to co napisałaś jest głupie tylko oburza mnie fakt ze przytaczasz Holandię jako kraj który ma w d.upię zagubione owieczki a jest dokładnie odwrotnie
zgadzam się z markiem że ludzie są ogłupiani od lat i dyskusja nie ma sensu ...
dejka ze wszystkiego jest jakieś wyjście jak się jest otwartym i chce się coś zmienić
ty jesteś starsza dużo wiesz razem możecie coś wymyślić
nie chodzi o to aby problem sam znikną bo nie zniknie nie chodzi o to aby walczyć z problemami syna ale aby się zastanowić skąd one się biorą ...
Jestem za legalizacją michałków wedlowskich..
Mam po nich niezły odjazd
gabryś to nie do końca tak
zalegalizowano ją z racjonalnych powodów ponieważ nie jest ona szkodliwa nie ma wpływu na zdrowie człowieka więc dlaczego miała by być nielegalna gdy szkodliwy alkohol jest legalny
ja wolę zdecydowanie pawełki
dejka ale zgadzasz się zemną ?
Holandia przez ch
W takim razie Dejka masz problem baardziej złożony
poradzić sobie z tym jest ciężko dorosłemu a co dopiero dzieciakowi ponieważ tu trzeba wykazać dużym opanowaniem.
eeee Michałki są cool
musze skręcić sobie jakąś paprotkę bo nie kumam filozofi Gabrysia
Marihuana nie ma wpływu na zdrowie człowieka
michałki są mniamniusie ale i tak wymiękają przy kasztankach
co będziemy tutaj moralizatorskie gadki wstawiać
ani nikogo nie przekonamy ani nikogo nie zniechęcimy
Marec chodź na stronę ze swoimi kasztankami ...
Dobra jest dla niejadków
Gabryś rozwalasz mnie
Kurcze Natka ale bez hipokryzji mi tutaj. Słowo narkotyk oznacza środek odurzający. Pragnę zauważyć, iż trzymasz takowy w ręce na zdjęciu
Weź Dejka nie mów mi takich bajek
\"jeszcze bardziej\" uzależniłaś się kiedyś od tego??
a skręcaliście kiedyś
w gościa niedzielnego ?
to dopiero niszczy w expresowym tempie
choć by onz wydawała co rok miliony na badania who to i tak ludzie będą myśleli że jest szkodliwa
gabryś dobrze gada tylko trzeba go dokształcić
To co jest w tych książkach widziałem na przykładzie znajomych i jakoś mnie nie przekonuje stwierdzenie że są złe. Każdy kto bierze się za heroinę doskonale wie co robi i gdzie zajdzie. Ludzie głupi a nie narkotyki złe
dejka gadasz głupoty są większe kary za papierosa w miejscu publicznym niż jointa
myślałem że lepiej kumasz
Droga Dejko Palę zielę od 10 lat. Nie robię tego codziennie tylko na imprezach jak się uda znaleźć. Jest lepsze od alkoholu nie ogłupia tak, nie wyzwala agresji i nie masz kaca. Rano wstaję i nie muszę sobie przyjarać za wszelką cenę
opowiadasz bajki i tyle
ja paliłem kilka lat codziennie i to jeszcze jak byłem nastolatkiem i nic mi się nie stało a mirindę piję codziennie do dziś ...
tak bardzo fajne bardzo mi się podobają takie klimatyczne rowery właśnie chce sobie taki kupić
ps Gabryś to był żart
Miałem okres że jarałem przez rok dzień w dzień, poprostu było to jarałem. Nie miałem większych problemów przestać. Nie ma, nie palę. Uzależnia ?? to napewno. Ale nie mów że bardziej niż inne gówna
Czy narkotyki są złe?? popatrzmy z innej strony. To że są nielegalne daje taki efekt, że powstają orgnizacje przestępcze zajmujące handlem, ale z drugiej strony, ludzie którzy są gotowi dorobić czyimś kosztem mogą się zająć narkotykami zamiast rozbojami, handlem ludzi itp