Moim zdaniem to nie chodzi też o to,żę są słabsi..Po prostu chodzi o to,że z biegiem czasu nie mają żadnego poparcia,nie potrafią nikomu zaufać,powiedzieć o swoic dolegliwościach i problemach..Przestają wierzyć w miłość,szczęście,przyjaźń..Na początku swojej "depresji" chcą być sami,lecz po pewnym czasie uświadamiają sobie,że brakuje im kogoś,kto im pomoże..jednak na pomoc jest już za późno..Powoli przyzwyczajają się do swej nieobecności, powoli przyzwyczajają się do swej obojętności,aż w końcu żyją tylko myślą,"że lepiej by było, gdyby ich nie było"...
kamil
18.07.2009 r. 19:31:15
Ja uważam że z powodów osobistych np. Stres, stracenie kogoś bliskiego, stracenie sensu życia albo stracenie pracy która utrzymywała rodzinę, powodów jest wiele, też mogą to być narkotyki, alkohol, problemy rodzinne
zbiGG872360
18.07.2009 r. 23:46:08
Przyczyny są różne np załamanie nerwowe z powodu niepowodzenia miłosnego, albo przegranie fortuny w karty, albo nietrafnie zainwestowane wszystkie pieniądze, tego jest ogromnie dużo ale też niektóre wypadki zostały zakwalifikowane jako samobójstwo z powodu braku dowodów albo z powodu ukrycia prawdy np wydażenia polityczne.Pozdrawki.zbigi
Grzegorz
22.07.2009 r. 15:22:57
nie wiedza co traca a zycie jest takie piekne, rozumiem sa wzloty i upadki ale zeby wyreczac siły wyzsze do samobojstwa to juz nie ludzkie
22.07.2009 r. 17:51:15
Dlatego daję wam linka do inego forum gdzie pisałem pod wpływem emocji i tylko w takim tekście możecie znaleśc to dlaczego ludzie dążą do samounicestwienia.
Dlaczego ludzie popełniają samobójstwo? Napiszcie co myślicie.
Konto usunięte
22.07.2009 r. 20:09:04
ja mialem w swoim zyciu przerabane,nie jeden by sie wychustal i tez z nikim o tym nie rozmawialem.Wszystko 'dusze' w sobie,i jakos daje rade,jakos chce zyc.Ludzie po smierci klinicznej mowia,myslalem/am ze umarlam/em ,ale nie powiedza za zycia, myslalem ze zyja.
ewan0545
07.11.2012 r. 20:08:12
popełnic samobójstwo łatwo zaplanować,, trudniej zrobic to do końca,a najgorsze jak sie sknoci,,i zostaje się żyjącym kaleką
kaja
07.11.2012 r. 21:32:08
ja tam bym się bała że mnie będzie bolało
kaja
07.11.2012 r. 21:47:19
dobrze Agnha że jeszcze mam resztki nadziei
kaja
07.11.2012 r. 21:53:22
Dotknij aksamitne pragnienia
Nie bój się wierzyć w nie
Bo one czekają na moment spełnienia
więc - nie poddawaj się...
Kiedy nadejdzie chwila zwątpienia
A w oczach pojawią się łzy
Pamiętaj, że z Tobą jest nadzieja
Która spełni Twoje sny...
Jej płomień zawsze płonąć chce
Choć łzy chcą zgasić ją
Ona nie podda się
I wyciągnie ciepłą dłoń...
Blask Nadziei chcę rozpalić
Właśnie w Twoim sercu
Byś zawsze chciał marzyć
I byś szedł ku szczęściu...
kaja
07.11.2012 r. 22:13:09
kto nie umie ten nie zrozumie
kaja
07.11.2012 r. 22:20:26
matrix nie ważne że jest do **cenzura** sie pisze że jest super
Kotek66
02.03.2013 r. 16:42:21
Śmierć. To jest niekiedy dobre wyjście. Po co źyc niekiedy gdy się straci najblizszą ci osobę.
Kotek66
02.03.2013 r. 16:54:47
Jeden kocha a drugi udaje ze kocha.
Kotek66
02.03.2013 r. 17:36:15
Dla niektórych liczy sie uczucie a dla drugiego kasa.
Kotek66
02.03.2013 r. 17:51:34
To miłe ale są osoby które maja inne podejście do źycia.
Kotek66
02.03.2013 r. 18:22:24
A wy co sądzicie o życiu
Kotek66
02.03.2013 r. 18:37:44
Jeden ma większe problemy drugi ma mniejsze. Jeden jest sam a drugi kogoś ma.
Aniuleczka
02.03.2013 r. 19:01:45
Nietkórzy wolą sie juz nie męczyc w tym świecie muwie tu o tych co nie mają naprawde nic
Aniuleczka
02.03.2013 r. 19:04:44
Nie popieram samobujstwa bo jednak ktos dał nam to zycie które trzeba ciągnąc do konca az nas smierc sama nie zabierze
Kotek66
02.03.2013 r. 19:22:31
Kiedyś tez tak mówiłem. Ale zycie zmienia człowieka bezpowrotnie. Ktoś kiedyś powiedział jesteśmy tylko pielgrzymami na tej ziemi.
Kotek66
02.03.2013 r. 22:31:06
Zegnam miłe panie. Macie rację facet po 40-tce bez kasy nic nie jest wart. Liczy sie dla wasz kasa \" sponsoring \" a wychodzicie za mąz tylko dla tego. Potrzebujecie kogos do wychowania waszych dzieci. Pa
Malwina
02.03.2013 r. 22:32:16
kaja
02.03.2013 r. 22:36:58
ło matko malwi weż mnie trzymaj
Malwina
02.03.2013 r. 22:38:38
chyba się przewiózł na jakiejś, bo inaczej nie gadałby takich bzdur
kaja
02.03.2013 r. 22:41:37
mnie jak tam jakiś facet pokocha szczerze to ważne żeby był ubrany bo tak na golasa nie bardzo
Malwina
02.03.2013 r. 22:44:40
a mnie facet do wychowywania moich dzieci, nie potrzebny
kaja
02.03.2013 r. 22:46:18
no moich też nikt nie potrzebuje wychowywać twoje już wychowane no chyba że dla tego co będzie w drodze
Moim zdaniem to nie chodzi też o to,żę są słabsi..Po prostu chodzi o to,że z biegiem czasu nie mają żadnego poparcia,nie potrafią nikomu zaufać,powiedzieć o swoic dolegliwościach i problemach..Przestają wierzyć w miłość,szczęście,przyjaźń..Na początku swojej "depresji" chcą być sami,lecz po pewnym czasie uświadamiają sobie,że brakuje im kogoś,kto im pomoże..jednak na pomoc jest już za późno..Powoli przyzwyczajają się do swej nieobecności, powoli przyzwyczajają się do swej obojętności,aż w końcu żyją tylko myślą,"że lepiej by było, gdyby ich nie było"...
Ja uważam że z powodów osobistych np. Stres, stracenie kogoś bliskiego, stracenie sensu życia albo stracenie pracy która utrzymywała rodzinę, powodów jest wiele, też mogą to być narkotyki, alkohol, problemy rodzinne
Przyczyny są różne np załamanie nerwowe z powodu niepowodzenia miłosnego, albo przegranie fortuny w karty, albo nietrafnie zainwestowane wszystkie pieniądze, tego jest ogromnie dużo ale też niektóre wypadki zostały zakwalifikowane jako samobójstwo z powodu braku dowodów albo z powodu ukrycia prawdy np wydażenia polityczne.Pozdrawki.zbigi
nie wiedza co traca a zycie jest takie piekne, rozumiem sa wzloty i upadki ale zeby wyreczac siły wyzsze do samobojstwa to juz nie ludzkie
Dlatego daję wam linka do inego forum gdzie pisałem pod wpływem emocji i tylko w takim tekście możecie znaleśc to dlaczego ludzie dążą do samounicestwienia.
http://www.twojproblem.fora.pl/wyzalmy-sie,1/list-samobojcy,2460.html
bo sa slabi i tyle w tym temacie.....
Dlaczego ludzie popełniają samobójstwo? Napiszcie co myślicie.
ja mialem w swoim zyciu przerabane,nie jeden by sie wychustal i tez z nikim o tym nie rozmawialem.Wszystko 'dusze' w sobie,i jakos daje rade,jakos chce zyc.Ludzie po smierci klinicznej mowia,myslalem/am ze umarlam/em ,ale nie powiedza za zycia, myslalem ze zyja.
popełnic samobójstwo łatwo zaplanować,, trudniej zrobic to do końca,a najgorsze jak sie sknoci,,i zostaje się żyjącym kaleką
ja tam bym się bała że mnie będzie bolało
dobrze Agnha że jeszcze mam resztki nadziei
Dotknij aksamitne pragnienia
Nie bój się wierzyć w nie
Bo one czekają na moment spełnienia
więc - nie poddawaj się...
Kiedy nadejdzie chwila zwątpienia
A w oczach pojawią się łzy
Pamiętaj, że z Tobą jest nadzieja
Która spełni Twoje sny...
Jej płomień zawsze płonąć chce
Choć łzy chcą zgasić ją
Ona nie podda się
I wyciągnie ciepłą dłoń...
Blask Nadziei chcę rozpalić
Właśnie w Twoim sercu
Byś zawsze chciał marzyć
I byś szedł ku szczęściu...
kto nie umie ten nie zrozumie
matrix
nie ważne że jest do **cenzura**
sie pisze że jest super
Śmierć. To jest niekiedy dobre wyjście. Po co źyc niekiedy gdy się straci najblizszą ci osobę.
Jeden kocha a drugi udaje ze kocha.
Dla niektórych liczy sie uczucie a dla drugiego kasa.
To miłe ale są osoby które maja inne podejście do źycia.
A wy co sądzicie o życiu
Jeden ma większe problemy drugi ma mniejsze. Jeden jest sam a drugi kogoś ma.
Nietkórzy wolą sie juz nie męczyc w tym świecie muwie tu o tych co nie mają naprawde nic
Nie popieram samobujstwa bo jednak ktos dał nam to zycie które trzeba ciągnąc do konca az nas smierc sama nie zabierze
Kiedyś tez tak mówiłem. Ale zycie zmienia człowieka bezpowrotnie. Ktoś kiedyś powiedział jesteśmy tylko pielgrzymami na tej ziemi.
Zegnam miłe panie. Macie rację facet po 40-tce bez kasy nic nie jest wart. Liczy sie dla wasz kasa \" sponsoring \" a wychodzicie za mąz tylko dla tego. Potrzebujecie kogos do wychowania waszych dzieci. Pa
chyba się przewiózł na jakiejś, bo inaczej nie gadałby takich bzdur
mnie jak tam jakiś facet pokocha szczerze to ważne żeby był ubrany bo tak na golasa nie bardzo
a mnie facet do wychowywania moich dzieci, nie potrzebny
no moich też nikt nie potrzebuje wychowywać
twoje już wychowane no chyba że dla tego co będzie w drodze