Wrzutka użytkownika
Konto usunięte
27.03.2010 20:29 · ID 192224
Ochajtac czy nie ochajtac o to jest pytanie .......
Hmmmm....Jeżeli by tak spojrzeć na statystyki liczby rozwodów w Polsce w ostatnich latach, nowo zawarte związki małżeńskie nie mają dobrych perspektyw. Okazuje się, że około jednej trzeciej związków małżeńskich jest skazana na rozpad. W takim razie powstaje pytanie, czy warto próbować?
Z punktu widzenia naszych kochanych mężczyzn związanie się z jedną partnerką na całe życie jest decyzją bardzo trudną. Różne są tego przyczyny, ale najczęściej faceci obawiają się trudności z dotrzymaniem wierności swojej żonie. Obawy te potwierdzają statystyki, w których widać, ze zdrada jest drugą najczęstszą (po niezgodności charakterów) przyczyną rozwodów.
Czy więc miłość nie jest gwarantem dobrego małżeństwa? Czy poligamiczna natura facetów i kobiet w tak wielu przypadkach musi wziąć górę? Dlaczego ludziom tak trudno się kontrolować?
Z punktu widzenia naszych kochanych mężczyzn związanie się z jedną partnerką na całe życie jest decyzją bardzo trudną. Różne są tego przyczyny, ale najczęściej faceci obawiają się trudności z dotrzymaniem wierności swojej żonie. Obawy te potwierdzają statystyki, w których widać, ze zdrada jest drugą najczęstszą (po niezgodności charakterów) przyczyną rozwodów.
Czy więc miłość nie jest gwarantem dobrego małżeństwa? Czy poligamiczna natura facetów i kobiet w tak wielu przypadkach musi wziąć górę? Dlaczego ludziom tak trudno się kontrolować?
Dyskusja
178
Komentarze
Odpowiedzi mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Zaloguj się.
znam wiele przypadków ..wsród rodziny..przyjaciół gdy kobita łapała chłopa na dziecko.....
hmmmm niektórzy mezczyzni sa na tyle dorosli i odpowiedzialni i biora to na siebie ...
doświadczenia wiem
iż to nie jest tak
że nie kocha,ależ oni kochają
lecz boją się wiązać z kobietą
na wskutek przeżyć,doświadczeń
również wzorując się na innych małżeństwach
którym się nie udało
tak jest w przypadku mojego faceta
wiem że mnie kocha jednak
ma obiekcje jeśli chodzi o małżeństwo
czyż dziecko nie je ,nie należy
je ubrać a ileż kobieta musi poświęcić
jeśli sama wychowuje dziecko
ile nocy nieprzespanych ma za sobą
gdy dziecko choruje,
również pracę uzależnia od dziecka.
Nikt tego nie zrozumie jeśli sam
nie znajdzie się w takiej sytuacji.
przeciez wychowujemy wasze dzieci ...mamy przy nich wiele obowiazków...a wam sie tylko wydaje iz siedzimy przy tv i piłujemy paznokcie ....a moze sie zamienimy co
doskonale
to rozumiem i
nie przynaglam Go,chociaż
już od dłuższego czasu
razem mieszkamy.
chcę aby to wyszło od niego
wtedy będę mieć pewność
iż on ma pewność.
zrozumieć ile takie maluszek
dla nas znaczy,najcudowniejszy
,najukochańszy skarb,
mimo trudów wychowania
nie mogłabym oddać swojego dziecka
za żadne skarby świata.
ale ciezka...i wdzieczna dla nas jako matek......
kobiet-matek ,które porzucają swoje dzieci
jednak cóż ja mogę zrobić,nic,
mogę jedynie nie postąpić jak one.
zonie twego kolegi,
wiedziała co ją czeka gdy urodzi
i wierz mi zadbać o takie maleństwo
to naprawdę duże wyzwanie
ależ mężczyźni są ograniczeni
niektóre kobiety to sa........nie wazne ...nie bede klac
są takie kobiety
smutne lecz prawdziwe
obowiązków jej dojdzie