Wrzutka użytkownika
Konto usunięte
16.01.2010 22:33 · ID 86571
Związki
dlaczego ludzie boją się związków? czy główną przeszkodą jest strach związany ze smutnymi wspomnieniami?
Dyskusja
157
Komentarze
Odpowiedzi mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Zaloguj się.
Bo mam nadzieję że to był facet a nie kobieta
Nie znasz dnia ani godziny...
A tak poza wszystkim to wpienia mnie, że przez jakichś nieudaczników inni porządni mężczyźni tracą szansę na szczęście u boku wielu wspaniałych kobiet (znaczy się nie jeden jednocześnie)
Gadane mi się załącza, to chyba przez zmęczenie...
W każdym razie nie wszystko zależy tylko od nas, wystarczy spotkać odpowiednią osobę... Choć wiary czasem brak... I brak cierpliwości się we znaki daje...
Obiecałaś sobie czy komuś?
Dla tej drugiej osoby czy dla siebie?
Jeśli chodzi o związki - pisałem już... Cokolwiek robisz dla kogoś musisz mieć świadomość że robisz to dla siebie...
Powiem wam tylko tyle.
Mam też paskudne przeżycia związane z rozstaniem i to tylko po 12 latach związku.
Ale osobiście uważam że nasze szczęście wypracowujemy sobie sami, nie można usiąść i wmawiać sobie że się nie nadaje do związku, że ta druga osoba nas skrzywdziła, trzeba się zebrać w sobie i postarać się znaleźć tą właściwą osobę która z nami i my z nią będziemy szczęśliwi.
W momencie rozstania wiadomo cierpisz, myślisz o tym po pewnym czasie i też nie jest miło, boisz się kolejnego zranienia ale czy na pewno chcesz żyć przeszłością, rozpamiętywać co było?
Zadaj sobie to pytanie.
Uważam że każdy zasługuje na szczęście z drugą osobą, ale musi chcieć ją znaleźć, być może nie znajdzie tej osoby dziś za miesiąc czy rok ale w przyszłości na pewno tak.
I osiągnie to czego pragnął.
Dlatego warto próbować.
A może w tej chwili masz przy sobie właśnie takiego człowieka któremu zależy na tobie, z którym moglibyście stworzyć udany związek ale nie zaangazujesz się bo się boisz.
Może warto to wszystko jeszcze raz przemyśleć?
Ja tam "rzucam się na głęboką wodę", być może nieraz przeżyje rozczarowanie ale chociaż będę wiedział że próbowałem zdobyć coś na czym mi zależy.
Pozdrówka.
Kładz się to zaraz stanę
na twoich
Co Ty o tym sądzisz Anka?