Wrzutka użytkownika
Konto usunięte
10.01.2010 08:29 · ID 77765
Bez ślubu
Jeśli kobieta mieszka z mężczyzną ,bez ślubu ,czy jest to dla niej jakaś ujma? brak szacunku u reszty społeczeństwa?
Czy można wtedy mówić o szacunku do siebie?
Czy można wtedy mówić o szacunku do siebie?
Dyskusja
109
Komentarze
Odpowiedzi mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Zaloguj się.
Moze uznacie , ze jestem staroswiecki ale dla mnie luzne zwiazki czy zwiazki na "probe" nie wchodza w rachube.
Co to jest zwiazek na "probe"?? ile ta proba ma trwac??
Jesli sie ludzie kochaja to lepiej zalegalizowac zwiazek bo gwarantuje to stabilnosc pod wzgledem prawnym i majatkowym. Choc jestem facetem to uwazam ze wlasnie dla nieodpowiedzalnych facetow sa one wygodne bo pakuja walizke i odchodza by zaczac nowy zwiazek na probe
Ale gdy dwie osoby mieszkają ze sobą nawet bez zamiaru wzięcia ślubu to nie jest to żadna ujma dla żadnej ze stron...
Oczywiście że można mówić o szacunku do siebie pod warunkiem że żyjemy zgodnie z własnymi zasadami...
Jeśli kobieta uważa że nie powinno się mieszkać z mężczyzną bez ślubu a mimo to mieszka z nim to nie będzie miała dla siebie szacunku, ale jak jej to nie przeszkadza to czemu miałaby go do siebie nie mieć...
Chcę jednak dodać że Jeśli się kogoś naprawdę kocha to nie potrzebny jest żaden papier do łamania wszelkich trudów bo amo uczucie do drugiej osoby będzie w stanie nas do tego skłonić
dziękuję za odpowiedź
Dziękuję panie prorok,jednak chciałabym wyjść kiedyś za mąż
Serdecznie pozdrawiam