Wrzutka użytkownika
Konto usunięte
04.05.2010 08:00 · ID 241890
Jak się pozbierać po stracie dzieckam, czy można zapomnieć?
Teraz minuta na ułamek z mojego życia
Byłem młody, myślałem czym innym, moja dziewczyna zaszła w ciążę, ja miałem 17 Ona zaledwie 16 lat. Były nerwy, łzy, przeprawa z rodzicami, aż w końcu spokój, radość, oczekiwanie. Czy byłem gotów na zostanie ojcem? Psychicznie chyba tak, rozmowy z różnymi ludźmi dały mi wiele do myślenia, ekonomicznie na pewno nie! Po szkole rzucałem plecak w kąt by móc lecieć na budowę wujka i zarobić kilka groszy. Nauczyłem się odpowiadać za własne czyny, ale... zawsze jest jakieś ale. Nie zostałem ojcem, dziewczyna poroniła w 6 miesiącu a mi pozostała pustka. Minęło kilka lat, zakorzeniła się we mnie niechęć, nieuzasadniona niechęć do dzieci...
Byłem młody, myślałem czym innym, moja dziewczyna zaszła w ciążę, ja miałem 17 Ona zaledwie 16 lat. Były nerwy, łzy, przeprawa z rodzicami, aż w końcu spokój, radość, oczekiwanie. Czy byłem gotów na zostanie ojcem? Psychicznie chyba tak, rozmowy z różnymi ludźmi dały mi wiele do myślenia, ekonomicznie na pewno nie! Po szkole rzucałem plecak w kąt by móc lecieć na budowę wujka i zarobić kilka groszy. Nauczyłem się odpowiadać za własne czyny, ale... zawsze jest jakieś ale. Nie zostałem ojcem, dziewczyna poroniła w 6 miesiącu a mi pozostała pustka. Minęło kilka lat, zakorzeniła się we mnie niechęć, nieuzasadniona niechęć do dzieci...
Dyskusja
154
Komentarze
Odpowiedzi mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Zaloguj się.
Znam ból po stracie dziecka, ale kobiety zupełnie inaczej to przeżywają.
jedyne co mi pozwala zapomnieć to praca... ale też nie zawsze, kiedy się coś dzieje, gdy nie ma czasu na myślenie, wtedy nie boli, muszę ciągle coś robić by nie zwariować
Takie to popieprzone życie
ja sobie chyba bezpłodnej dziewczyny poszukam
ale z romantyzmem nie przesadź Jowitko
mam kumpla który jest gejem a nie zawsze nim był
po pierwszym dłuższym nieudanym związku kiedy kobieta zaczęła mu robić wymówki że jest taki siaki owaki...
stwierdził że nie chce więcej ranić że ma to w genach
ranienie innych i pociąg do alkoholu
Jego ojciec zapił się na śmierć a wcześniej On sam był niejednokrotnie świadkiem jak katował Jego matkę
są rzeczy których nie potrafimy zrozumieć po prostu się dzieją ja Go nie rozumiem
niani ze mnie nie będzie
dobrze wiedzieć że nie jest się samemu z tym wszystkim
i też zmieniam opony dziwię się że jeszcze tego nie zrobiłaś
a dzieci nie przypilnuję
to moje życie nie temat pracy