Wrzutka użytkownika
Konto usunięte
24.02.2010 20:21 · ID 147946
ROZPLATANIE TĘCZY
Dla Kropki Zielonej - Nieziemskiej Dziewczyny:
Umrzemy i to czyni z nas szczęściarzy. Większość ludzi nigdy nie umrze, ponieważ nigdy się nie narodzi. Ludzi, którzy potencjalnie mogliby teraz być na moim miejscu, ale w rzeczywistości nigdy nie przyjdą na ten świat, jest zapewne więcej niż ziaren piasku na pustyni. Wśród owych nienarodzonych duchów są z pewnością poeci więksi od Keatsa i uczeni więksi od Newtona. Wiemy to, ponieważ liczba możliwych sekwencji ludzkiego DNA znacznie przewyższa liczbę ludzi rzeczywiście żyjących. Świat jest niesprawiedliwy, ale cóż, to właśnie myśmy się na nim znaleźli, ty i ja, całkiem zwyczajnie.
Richard Dawkins "Unweaving the Rainbow". 1988.
Umrzemy i to czyni z nas szczęściarzy. Większość ludzi nigdy nie umrze, ponieważ nigdy się nie narodzi. Ludzi, którzy potencjalnie mogliby teraz być na moim miejscu, ale w rzeczywistości nigdy nie przyjdą na ten świat, jest zapewne więcej niż ziaren piasku na pustyni. Wśród owych nienarodzonych duchów są z pewnością poeci więksi od Keatsa i uczeni więksi od Newtona. Wiemy to, ponieważ liczba możliwych sekwencji ludzkiego DNA znacznie przewyższa liczbę ludzi rzeczywiście żyjących. Świat jest niesprawiedliwy, ale cóż, to właśnie myśmy się na nim znaleźli, ty i ja, całkiem zwyczajnie.
Richard Dawkins "Unweaving the Rainbow". 1988.
Dyskusja
26
Komentarze
Odpowiedzi mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Zaloguj się.
Neron, bez urazy, weź zabawki i idź na inne podwórko. Pozdrawiam.
Gdzie ten zielony sqrwysyn z garnkiem złota
Siema Wiluś
Neron wyluzuj deko
Mnie to nikt nie opierdala, co za sprawiedliwość pojebana
Bijecie się o piaskownicę
Spokój
NERON..uwazaj bo popadniesz w kobiece kompleksy..nie torturuj naszej ZOSI
Ja też chcę taki
Kto go tam okłada
Wiluś nie przesadzaj.
Przyzwoitości to za gr nie mam