Wrzutka użytkownika
Konto usunięte
18.02.2010 04:23 · ID 138009
Witajcie w Małpiarni.
Przypuszczam, że to samotność przywiodła Was tutaj. Samotność na równi ze strachem przed alkoholwą trucizną albo trucizną dnia codziennego.
Chorobliwie i beznadziejnie roztrząsacie problem miłości.
Dyskutowanie o życiu bez słowa wzmianki o miłości jest dla mnie rzeczą naturalną - może dlatego, że w dzieciństwie upajałem się Robinsonem Crusoe.
Miłość nie wydaje mi się szczególnie ważna.
A co wydaje mi się ważne? Targowanie się w dobrej wierze ze swoim przeznaczeniem.
Chorobliwie i beznadziejnie roztrząsacie problem miłości.
Dyskutowanie o życiu bez słowa wzmianki o miłości jest dla mnie rzeczą naturalną - może dlatego, że w dzieciństwie upajałem się Robinsonem Crusoe.
Miłość nie wydaje mi się szczególnie ważna.
A co wydaje mi się ważne? Targowanie się w dobrej wierze ze swoim przeznaczeniem.
Dyskusja
322
Komentarze
Odpowiedzi mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Zaloguj się.
Kończę właśnie prace i zmykam do domu
Do miłego
Najwazniejsze to przekazać i utrzymać w istnieniu swoje geny. Cała reszta się nie liczy.
Hej Natala
Zmykam kochani
Do miłego
Witam Wszystkich
Jesli dobre mam informacje to nie ucza tego jezyka juz w szkolach...czyzbym sie mylil
Masz rację nie uczą, lecz niektórzy próbują chyba zabłysnąć jako lingwiści.
Troszkę inny tok myślenia, niegroźny dla otoczenia aczkolwiek bywa nieraz trochę uciążliwy.
Ale ogólnie jest spoko, zmusza do myślenia.
Astronomia zrodziła się z przesądów,
elokwencja z ambicji, nienawiści, fałszu i pochlebstwa,
geometria z chciwości,
fizyka z próżnej ciekawości,
nawet filozofia moralna z ludzkiej pychy.
Tak więc sztuki i nauki zawdzięczają swoje powstanie naszym wadom.
Jako naturalista , przestrzegam i kieruje sie prawami naturalnymi...nie zawsze idzie to w parze z filozofia np.
Ale ap ropo filozofii to jest to jedna z najbardziej brutalnych dziedzin nauki.
Filozofię tworzą ludzie starsi,
Lecz to my młodzi mamy wcielać ją w życie,
Skutkiem czego musimy zniszczyć naszą teraźniejszość,
szykując miejsce nowym teoriom aby mogły się rozwinąć.
Jak pokazuje nam historia to właśnie filozofia (kryjąca się za chęcią władzy) była często przyczyną wielu wojen.
Przykładem może być Wojna Róż w XV wiecznej Anglii.
Plato i jego sudenci...byli platnymi szpiegami Egiptu aby zburzyc porzadek kultury greckiej..jak widac im sie to udalo
Jakby nie oni ...zyli bysmy w pieknym swiecie praw jak...
honorowanie prawa do samostanowienia , posiadania prawa dodachu nad glowa (domu i wlasnosci ziemskiej) , prawo do szczeliwego rzycia nie pomijajac wolnego wyboru do przynaleznosci grupowej
Czytałem trochę o Platonie i nie popieram wielu jego ideii.
Zwłaszcza tych które zostały zastosowane w dziedzinach rządzenia państwem.
Jego idee państwa stanowego stały się podstawą koncepcji średniowiecznych, w których filozofów zastąpili duchowni, a strażników - rycerze.
Nie wróżą niczego dobrego dla zwykłych ludzi jak pokazała historia.