Wrzutka użytkownika
Prezes
23.11.2011 17:46 · ID 658204
Jak to z Wami Drogi Panie jest?
Zauważyłem w moim pięknym i pełnym emocji życiu pewną prawidłowość i chciałbym Drogie Panie poznać Waszą opinię na ten temat. Jestem mieszkańcem naszego wspaniałego kraju, posiadam wyższe wykształcenie, na co dzień pracuje w największej jeszcze państwowej firmie (żeby nie robić kryptoreklamy nazwy nie wymieniam ale i tak każdy wie co to za przedsiębiorstwo ), pełnie również ciekawą funkcję w miejscowym samorządzie a w miedzy czasie ciągle pogłębiam swoją wiedzę na jednej z małopolskich uczelni. Wydawać by się mogło, że wszystko jest ok ale... no właśnie . Często w moim życiu spotykają mnie dziwne, niezrozumiałe, czasami wręcz kuriozalne sytuacje spowodowane moim zamiłowaniem do sportu. Od 16 roku życia (teraz mam 26) intensywnie zacząłem uprawiać sporty siłowe i trwa to do dnia dzisiejszego. Nie jest to w żadnym wypadku styl mojego życia lecz tylko aktywna forma spędzania wolnego czasu, która w gruncie rzeczy sprawia mi dużo frajdy. Powiedzmy, że z racji tego nie wyglądam jak przeciętny polak . Wszystko jest ok w gronie ludzi którzy mnie znają natomiast dziwne sytuacje mają miejsce głownie po pracy, na zakupach, na mieście, na plaży itp. kiedy to garnitur zamieniam na nazwijmy to codzienny mniej oficjalny strój. Nowo poznane kobiety z góry traktują mnie jak mówiąc kolokwialnie \"tępego mięśniaka\" który nic oprócz chorobliwego zamiłowania do żelastwa sobą nie reprezentuje. Często nie jest to dla mnie miłe i zmuszony jestem do używania ciętych aczkolwiek kulturalnych ripost. Najśmieszniejsze sytuacje mają miejsce gdy po raz pierwszy prowadzę dialog z nieznajomymi kobietami. Uwielbiam zaskoczone miny malujące się na Waszych ślicznych buziach podczas moich monologów. Nie wspomnę już co się dzieję w sytuacji gdy opowiadam o najczęściej czytanych przeze mnie książkach i ulubionych autorach (John Grisham jakby kto pytał ). \"Ty czytasz książki?\", \"Jesteś zupełnie inny niż myślałam\", \"To naprawdę Ty?\" i wiele innych podobnych stwierdzeń mam okazję słyszeć z Waszych ust. Dlaczego Drogie Panie kierujecie się w życiu stereotypami? Czy dla Was każdy wysportowany facet to tępak? A podobno zdecydowana większość z Was deklaruje, że nie ocenia ludzi na podstawie wyglądu. Jak to odnosi się do rzeczywistości?
- ← Pierwsza
- 1
- 2
- ← Pierwsza
- 1
- 2
Odpowiedzi mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Zaloguj się.
Komentarze