Wrzutka użytkownika
Karelia
17.09.2011 19:28 · ID 622735
Zabawa w \"odpowiem na każde pytanie\"
Tyle odpowiedzi ile pytań. Ciekawam, na ile ulegniemy grze tej a jak sprytnie czmychniemy.
Pierwsze pytanie, mega-odkrywcze:
dlaczego jeszcze trwasz na mkontakcie?
Pierwsze pytanie, mega-odkrywcze:
dlaczego jeszcze trwasz na mkontakcie?
Dyskusja
644
Komentarze
Odpowiedzi mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Zaloguj się.
\"Pewnego dnia do Szeptuchy przyszedł Astrolog z wielce zatroskaną miną.
Zapytany, co go trapi – odparł:
Posiadam wieloletnie doświadczenie w przepowiadaniu przyszłości. Ostatnio postawiony horoskop zapowiada, że czeka mnie wiele lat klęsk i trosk. Nie wiem, co z tym zrobić.
Wyrzuć – odparła Szeptucha – jeśli masz pomyślne wyroki, życz sobie, aby czekające Cię dobra stały się nieograniczone i mogły dopomóc innym i tobie. Wtedy uwolnisz się od lęku przed utratą dobrego losu. Jeśli zaś wyrocznia mówi, że ciężkie przed tobą są próby, czyń silne życzenia, by te doświadczenia uczyniły cię silnym i zdolnym do radości w każdej sytuacji.
Najgorsze jest to, iż wiem, że coś stracę, ale nie wiem co...Gdybym choć wiedział, na co mogę się szykować.
Przecież ty wiesz najlepiej, co boisz się stracić. Szykuj się na utratę właśnie tego. Zadaj sobie pytanie, kim będziesz, gdy to stracisz. A potem zapytaj siebie, kim chciałbyś być na łożu śmierci:
Czy ciułaczem w poczuciu ogromnej straty, czy bohaterem własnego życia w poczuciu odważnie i intensywnie przeżytych lat?
Za rok Szeptucha znalazła na progu swego domu zawiniątko, w którym był biały kociak i krótki list od Astrologa. Stało w nim:
„Przesyłam Ci dar w postaci nowego siebie. Tego, który już nigdy nic nie straci.”
ale życie traci ten, kto się martwi, że może coś stracić
kto żyje pełną życia zawsze będzie do przodu...
jeszcze nie wdarł się w me strony
">
Twoja wstawka była i jest jak najbardziej trafiona i na miejscu.
kogóż zatem dzisiej udajesz?
jednak w Ciebie się wlubuję
gdzie i kiedy stanie lacha ?
dziękuję Tobie za surogata
wierszydłem tem będzie zapłata
w ogrodzie byłam,
ale przytyłam
po liściach tera trącam
erzaca ja urządzam
nie pojmę kogo i kiedy
mój ruch nastąpi wtedy