Wrzutka użytkownika
Konto usunięte
27.10.2009 21:24 · ID 5718
Teksty o Miłości....cytaty, aforyzmy, złote myśli...
Hymn o Miłości każdy zna (chociaż ciężko nam go stosowac) Pora więc wziąć na tapetę kolejne
...
Dyskusja
856
Komentarze
Odpowiedzi mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Zaloguj się.
Dante Alighieri
Bowiem za dnia go zdradzi dym,
A w nocy płomień, dzikie zwierzę.
Lecz trudno ukryć na równi z nim
Miłość. Najgłębiej choć ukryta,
Każdy ją z oczu wyczyta.
Pablo Picasso
"Nic łatwiejszego niż zmienić kobietę przeciętną w wyjątkową. Wystarczy ją pokochać."
Sauvajon
żeby sie nie zaziębiło, nie zwariowało,
nie zagubiło, nie rozchorowało, nie wyleciało przez okno jak ptak.
Miłość , żeby było miłością wymaga cierpliwości, pracy nad sobą, walki z egoizmem."
"Zapmnij że jesteś, gdy mówisz że kochasz."
"Miłość nie jest tylko uczuciem, wzruszeniem, romansem ani zakochaniem się.
Jest dawaniem i przyjmowaniem.
Ważne jest to otwieranie się na drugą osobę i wzajemne obdarowywanie siebie."
Ks.J. Twardowski
''(...)Miłość to takie coś czego nie ma. To takie coś co sprawia, że nie ma litości. To tak jakby budować dom i palić wszystko wokół. Miłość to jest słuchanie pod drzwiami, czy to jej buty tak skrzypią po schodach. Miłość jest wtedy, kiedy do czterdziestoletniej kobiety wciąż mówisz moja maleńka i kiedy patrzysz jak ona je, a sam nie możesz nic przełknąć. I wtedy kiedy nie zaśniesz zanim nie dotkniesz jej brzucha. Miłość jest wtedy, kiedy stoicie pod drzewem, a ty marzysz o tym, żeby się przewróciło, bo będziesz mógł ją osłonić...
Nie sposób kosztować rozkoszy miłości nie przyswoiwszy sobie jej cnót (H. Balzak)
Adam Mickiewicz
Phil Bosmans
"Nikt nikogo nie traci, bo nikt nikogo nie może mieć na własność. I to jest najważniejsze przesłanie miłości - mieć najwspanialszą osobę na świecie, ale jej nie posiadać. "
Nie pyta się
Przychodzi nieproszona
Przykro mi gdy
Ktoś mówi mi
Że to dziecinne zbyt
To moja jest
Niedorosła miłość
Uparcie więc
Będę bronić jej"